Agenda
Homepagina > Agenda > Eindhoven doet mee aan het PIENTER-onderzoek

Eindhoven doet mee aan het PIENTER-onderzoek

Uitnodiging ontvangen? Doe mee!

Eindhoven, 14-6-2017  

Zijn we in Nederland nog goed beschermd tegen infectieziekten zoals polio of mazelen?’ Dat is de centrale vraag bij het PIENTER-onderzoek dat in komende week in de gemeente Eindhoven van start gaat. Om daar achter te komen ontvangen ongeveer 2400 inwoners tussen 0 en 89 jaar een uitnodiging om mee te doen aan het PIENTER-onderzoek.

Dit landelijke onderzoek wordt in 49 Nederlandse gemeenten uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met de gemeente Eindhoven en de GGD Brabant-Zuidoost.

Hoe ziet het PIENTER-onderzoek eruit?
Wie besluit om mee te doen met het onderzoek vult een vragenlijst in over de gezondheid. Ook krijgt de deelnemer een afspraak om langs te komen op een spreekuur voor een bloed- en speekselonderzoek. In de gemeente Eindhoven zijn de spreekuren gepland op 15, 16, 17 en 30 mei en op 14 juni. Deelnemers ontvangen hiervoor een vergoeding. Meedoen aan het PIENTER-onderzoek is vrijwillig.

Waarom dit PIENTER-onderzoek?
De resultaten van dit onderzoek laten zien hoe goed Nederlanders beschermd zijn tegen infectieziekten waartegen gevaccineerd wordt. Waar vroeger veel mensen aan infectieziekten stierven, is men daar tegenwoordig veel beter tegen beschermd. Als die bescherming vermindert, wordt de kans op epidemieën groter. Daarom wordt regelmatig onderzocht of de bescherming tegen infectieziekten nog optimaal is. Deelname aan het onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.

Je gezondheid! Ook voor een ander van belang.

Meer informatie:
www.rivm.nl/pienteronderzoek