Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Lezing suïcidaliteit raakt iedereen

Lezing suïcidaliteit raakt iedereen

Wat kunnen wij betekenen in het voorkomen van zelfmoord?

Bibliotheek Eindhoven, 15-9-2017  

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 1850 mensen als gevolg van zelfmoord. Elke dag komen 40 mensen op de spoedeisende hulp terecht nadat ze een zelfmoordpoging hebben gedaan. We kennen bijna allemaal wel iemand die te maken heeft gehad met zelfmoord in zijn of haar omgeving. Het raakt iedereen. Wat kunnen wij allemaal samen betekenen in het voorkomen van zelfmoord?

Zelfmoord is een daad van wanhoop, vaak een gevolg van een grote persoonlijke crisis. Niemand wil echt dood, maar mensen willen vaak niet meer zo verder leven. Zelfmoord is nooit een oplossing. Het allerbelangrijkste is dat het bespreekbaar is, dat degene die worstelt met suïcidale gedachten deze mag en kan delen. En dat mensen in de omgeving weten hoe ze hiermee moeten omgaan. 

Lezing
Op 15 september organiseren de bibliotheek Eindhoven en GGzE een lezing over het thema zelfmoord en wat we als samenleving kunnen betekenen in het voorkomen ervan.
Plaats:  Bibliotheek Eindhoven
Tijd:     19.15 – 21.00 uur
Kosten: gratis

Tijdens deze lezing spreken Ivonne Heijnen, Jan Mokkenstorm en Esther Pols. Ivonne Heijnen is ervaringsdeskundige, Jan Mokkenstorm is psychiater en directeur van 113 Zelfmoordpreventie. Esther Pols is sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Naast heel veel andere organisaties, die betrokken zijn bij het regionale project Zuidoost-Brabant zonder zelfmoord, zetten zij zich intensief in voor de preventie van suïcides binnen onze regio. De GGD coördineert dit project. 

Aanmelden voor deze avond kan hier.