Homepagina > Nieuws > GGD benoemt vier Gezondheids ambassadeurs in Laarbeek

GGD benoemt vier Gezondheids ambassadeurs in Laarbeek

Henk Berkers, Wim van de Burgt, Esther en Pascal Béguin

15-5-2017
Vrijdag 12 mei ontvingen Henk Berkers, Wim van de Burgt, Esther en Pascal Béguin de titel van Gezondheidsambassadeur. Deze titel werd hen toegekend door de GGD Brabant-Zuidoost voor hun inzet en bijdrage aan meerdere gezondheidsraces in Laarbeek. De uitreiking vond plaats tijdens de afsluiting van de vierde gezondheidsrace.

Steeds meer en vaker zetten inwoners zich in voor een gezonde leefomgeving in hun gemeente of wijk en voor de gezondheid van hun medeburgers. In onze regio kennen we hier inmiddels heel wat voorbeelden van, zoals beweegtuinen, trimbanen, acties om alcoholgebruik door jongeren aan te pakken, gezonde voeding op school, dementievriendelijke gemeenten en de Gezondheidsrace in Laarbeek. Ook voor de GGD is samenwerken met burgers in de wijk of buurt de beste manier om gezondheid te bevorderen. De GGD kan zo perfect aansluiten bij de vragen en behoeftes van de inwoners zelf. Inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor de gezondheid van medeburgers zijn dan ook zeer waardevol voor de GGD. Deze inwoners kunnen daarom in hun gemeente benoemd worden tot Gezondheidsambassadeur van de GGD.

Vrijdag werd deze titel toegekend aan vier inwoners die zich op verschillende manieren hebben ingezet voor meerdere gezondheidsraces. Henk Berkers en Wim van de Burgt waren in 2011-2012 teamcaptains van de eerste Gezondheidsrace, een wedstrijd om de titel "de fitste kern van Laarbeek", tussen de vier dorpen van de gemeente. Zij namen het initiatief tot gezondheidsrace 2.0 waarbij geen dorpen maar verenigingen de strijd met elkaar aangaan. Pascal en Esther Béguin waren in 2014 enthousiast lid van het winnende team the Shooters uit Beek en Donk. Zij maakten toen een promotiefilmpje voor de gezondheidsrace waar de GGD en de gemeente nog steeds dankbaar gebruik van maken.

Dit viertal is nu lid van het projectteam van de gezondheidsrace 2.0. De GGD vindt dat zij deze titel verdienen omdat zij promotor zijn voor de gezondheidsrace, hun netwerk inzetten ten bate van de gezondheidsrace, aanwezig waren bij de activiteiten die georganiseerd werden, aanspreekpunt waren bij vragen en hand en spandiensten verrichtten zoals technische ondersteuning. GGD en de gemeente zien dit als een geweldige samenwerking.

De GGD Brabant-Zuidoost sprak vrijdag haar dank uit voor alle gedane werkzaamheden, in bijzijn van de verenigingen die deelnamen aan de gezondheidsrace 2.0, de gemeente, betrokken organisaties en belangstellenden. De GGD hoopt nog lang met Henk, Wim, Esther en Pascal samen te mogen werken.

Website met ideeën
De GGD vindt het belangrijk dat inwoners met goede ideeën de GGD en hun eigen gemeente weten te vinden. Zo kunnen zij elkaars inzet versterken. De GGD heeft daarom per gemeente de mogelijkheden voor burgerinitiatieven op het gebied van gezondheid in kaart gebracht op de website www.actiefmetgezondheid.nl. Hier zijn ook allerlei inspirerende en succesvolle voorbeelden te vinden.