Homepagina > GGD Academy > Basistraining Vlaggensysteem

Basistraining Vlaggensysteem

Kinderen spelen doktertje, worden verliefd, kussen elkaar en ze ontdekken de verschillen tussen jongens en meisjes. Online komen ze ook regelmatig in aanraking met seksualiteit. Al doende leren zij hun eigen lichaam en hun wensen en grenzen beter kennen. Maar wanneer gaat seksueel gedrag tussen kinderen en jongeren te ver? En wat doe je dan? Dit zijn vragen waar veel professionals mee worstelen. 

Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. In deze training ondervind je hoe je deze methodiek kunt toepassen. Aan de hand van zes criteria leer je seksueel gedrag in te delen in vier categorieën, van oké naar helemaal niet oké. Deze categorieën zijn aangeduid met gekleurde vlaggen. Vervolgens leer je op pedagogische wijze te reageren zonder te oordelen.   

Na de training kun je seksueel gedrag adequaat beoordelen, het bespreekbaar maken en op gepaste wijze op de situatie reageren.

Voor wie
(Professionele) opvoeders, preventiewerkers, leraren, pedagogisch medewerkers, jongerenwerkers en  hulpverleners. 

Wanneer
De eerstvolgende training is gepland op donderdag 7 oktober van 9.30- 16.30 uur.

Waar
GGD Brabant-Zuidoost
Gebouw de Witte Dame
Clausplein 10
5611 XP Eindhoven
Als een fysieke training vanwege corona-maatregelen niet mogelijk is wordt de training digitaal gegeven. 

Kosten
Kosten per deelnemer €175,-. De GGD Academy is vrijgesteld van BTW.

Leveringsvoorwaarden
Je kunt tot 14 dagen voor de training annuleren. Hierna zijn wij genoodzaakt om 50% van de deelname kosten in rekening te brengen. Jouw organisatie mag wel iemand anders in de plaats van de ingeschreven deelnemer laten deelnemen.

Vragen?
Neem contact op via: ggdacademy@ggdbzo.nl 

Kortingscode
Vanwege een overheidssubsidie om de aandacht voor het thema Gezonde relaties en Seksualiteit in het onderwijs te vergroten, kunnen we deze basistraining kosteloos aanbieden voor medewerkers van basisscholen in de regio Zuidoost-Brabant. Vul daarvoor bij het aanmelden de kortingscode in die je school gekregen heeft via de nieuwsbrief Gezond bij de les van GGD Brabant-Zuidoost (1 maart 2021).
Werkzaam in het primair onderwijs, maar geen kortingscode ontvangen? Neem dan contact met ons op via: ggdacademy@ggdbzo.nl. 


 Meld je aan

Voor- en achternaam *


Organisatie *


Functie *


E-mailadres *


Ik meld me aan voor de training op *


Kortingscode