Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Hoe overleef ik mijn puber?

Hoe overleef ik mijn puber?

Een informatieavond over het soms lastige gedrag van pubers

Helmond, 5-4-2018  

Het CJG Helmond organiseert op 5 april een informatieavond over pubers en hun (soms lastige) gedrag. De jeugdarts van de GGD vertelt tijdens deze avond over het puberbrein.


Groepsdruk bij pubers
In groepen versterken de leden onderling elkaars (negatieve) gedrag. Samen durven mensen meer aan en gaan ze makkelijker over hun persoonlijke grenzen heen. Vooral tieners zijn hiervoor gevoelig. Zij doen mee omdat ze niet de aandacht op zichzelf willen vestigen.

Sociale media en online veiligheid
Bijna alle jongeren maken gebruik van het internet. Thuis, op school en op straat via hun smartphone. Naast alle goede dingen heeft het internet ook haar mindere kanten. Jongeren zetten veel informatie over zichzelf en anderen online en overzien hiervan niet altijd de gevolgen. Ook met pesten en dreigen gaan jongeren soms veel te ver.

Informatieavond
Is het computergedrag van mijn kind normaal of een probleem? Mijn kind is zo beïnvloedbaar? Wat kan ik als ouder doen? U krijgt tijdens deze informatieavond antwoord op al dit soort vragen. U bent van harte welkom.

Wanneer:     5 april van 19.00 tot 22.00 uur
Waar:          Wijkhuis De Fonkel
                   Prins Karelstraat 131
                   Helmond
U kunt zich aanmelden voor deze (gratis) avond via de website van het CJG Helmond of u kunt mailen naar gezinsenjongerencoaches@helmond.nl