Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Hoezo, geen wifi?!

Hoezo, geen wifi?!

Opvoeden in tijden van internet

 , 2-11-2020  

​YouTube, Roblox, Minecraft, TikTok. Onze kinderen zijn er maar druk mee. Veel contact vindt online plaats. En ze beleven er vaak een hoop lol aan. Als ouder van een kind in de bovenbouw kun je niet meer met alles meekijken, maar hoe houd je dan toezicht? Welke grenzen stel je? En hoe ver ga je daarin?

hoezo geen wifi.JPG
Tijdens het online webinar Hoezo, geen wifi?! neemt Evelyn Verburgh, specialist mediaopvoeding van Bureau Jeugd & Media, ons mee in de digitale belevingswereld van onze kinderen. Je krijgt een goede indruk van wat ze online doen en waarom, wat ze ervan leren en waar ze juist op moeten letten. Ook reikt Evelyn tips en handvatten aan hoe je als ouder kunt omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Zoals gedoe in de whatsapp groep of op tijd stoppen met gamen. Hoe praat je daarover met je kind en welke afspraken kun je maken?


Wanneer: maandag 2 november
Hoe laat: van 20.00 - 21.15 uur
Kosten: gratis
Voor wie: alle ouders met een kind in groep 6, 7 of 8 van de basisschool

Over de spreker: Evelyn Verburgh, specialist mediaopvoeding van Bureau Jeugd & Media, ondersteunt en adviseert ouders, scholen en opvoedprofessionals hoe zij kinderen en jongeren kunnen begeleiden bij het omgaan met de media van vandaag. Hoe gebruik je ze bewust, kritisch en actief? En vooral, hoe maak je gebruik van de kansen die (nieuwe) media bieden? Evelyn volgt ontwikkelingen rond digitalisering op de voet: wat betekenen die ontwikkelingen voor kinderen, ouders en scholen? Ze praat ook graag met kinderen en jongeren zelf over wat zij online meemaken. Het is haar missie om een brug slaan tussen kinderen en hun opvoeders.

 Meld je hier aan voor het gratis webinar

Voor en achternaam *


E-mailadres *


Woonplaats *


Naam school kinderen *