Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Informatieavond Bedplassen

Informatieavond Bedplassen

Met praktische tips om het bedplassen aan te pakken

Regio, 7-11-2017  
's Ochtends en/of 's nachts natte lakens, niet durven logeren bij vriendjes, de vakantie of een schoolkamp dat in het water belandt. Daar wil je toch van af, als kind én als ouder! De GGD Brabant-Zuidoost organiseert een aantal informatieavonden in de regio voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd die regelmatig in bed plassen.
 
Zindelijk worden is een leer- en rijpingsproces, dat bij ieder kind in zijn eigen tempo plaatsvindt. De meeste kinderen worden tussen 2 en 5 jaar droog. Ongeveer honderdduizend kinderen in Nederland, ouder dan 6 jaar plassen nog in bed. Deze kinderen doen dit niet met opzet.

Ze vinden het zelf meestal verschrikkelijk en schamen zich ervoor. Heel vaak is een kind moeilijk wakker te krijgen. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren. Bedplassen is een onbewust verkeerd aangeleerde gewoonte, die u samen met uw kind kunt veranderen.
 
De GGD Brabant-Zuidoost organiseert in samenwerking met gastsprekers van gespecialiseerde ziekenhuispoli’s een aantal informatieavonden over bedplassen. U krijgt op deze avond achtergrondinformatie over dit probleem en verschillende manieren en praktische tips om het bedplassen aan te pakken worden uitgebreid besproken.
 
U bent welkom op
  • Dinsdag 7 november 2017 in het auditorium van het Catharinaziekenhuis Eindhoven
  • Dinsdag 30 januari 2018 in het auditorium van het MMC Veldhoven
  • Dinsdag 29 mei 2018 in de Roozenveltzaal van het Elkerliekziekenhuis Helmond.
Vanaf 19.45 uur is de inloop en om 20.00 uur start de avond, die tot ongeveer 22.00 uur duurt. De kosten voor deze avond zijn 3 euro.

Vragen?
Voor meer informatie of vragen over deze avonden en voor eventueel afmelden kunt u terecht bij de sector Jeugdgezondheidszorg van onze GGD, telefoon 088 0031 100 of  via mail klantcontactcentrum@ggdbzo.nl
 
 

 Aanmeldingsformulier

Voornaam *


Achternaam *


Adres *


Postcode *


Woonplaats *


Telefoonnummer *


E-mail *


Ik meld mij aan voor *


Aantal personen *


M/V