Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Informatieavonden zindelijkheid

Informatieavonden zindelijkheid

Met praktische tips om zindelijkheidsproblemen aan te pakken

Regio, 12-3-2019  
's Ochtends en/of 's nachts natte lakens, vieze onderbroeken, niet durven logeren bij vriendjes, bang dat anderen iets ruiken, de vakantie of een schoolkamp dat in het water belandt. Problemen met zindelijkheid. Daar wil je toch van af, als kind én als ouder! De GGD Brabant-Zuidoost organiseert een aantal informatieavonden in de regio voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd met zindelijkheidsproblemen. 

 

Zindelijk zijn
Het ophouden van de plas en poep hebben we allemaal moeten leren. Op het moment dat kinderen naar de basisschool gaan, zijn de meeste kinderen zindelijk overdag en ‘s nachts. Bij ongeveer 7% van de 4 tot 7 jarigen komt broekplassen nog voor. Broekpoepen bij ongeveer 1 tot 3% van de kinderen vanaf 4 jaar. Problemen met zindelijkheid kunnen een grote impact hebben voor zowel het kind als de ouders/verzorgers.

De GGD Brabant-Zuidoost organiseert samen met gespecialiseerde ziekenhuispoli’s meerdere informatieavonden over bedplassen of broekpoepen. Op zo’n avond krijgt u achtergrondinformatie over deze zindelijkheidsproblemen. Ook bespreken we de verschillende manieren en praktische tips ze aan te pakken. 
 

U bent welkom op onze infoavonden
  • Bedplassen op dinsdag 12 maart in het St. Annaziekenhuis in Geldrop
  • Bedplassen op dinsdag 14 mei in het MMC Veldhoven
Vanaf 19.45 uur is de inloop en om 20.00 uur start de avond, die tot ongeveer 22.00 uur duurt. De kosten voor deze avond zijn 3 euro.

Vragen?
Voor meer informatie of vragen over deze avonden en voor eventueel afmelden kunt u terecht bij de sector Jeugdgezondheid van onze GGD, telefoon 088 0031 100 of  via mail klantcontactcentrum@ggdbzo.nl
 
 

 Aanmeldingsformulier

Voornaam *


Achternaam *


Adres *


Postcode *


Woonplaats *


Telefoonnummer *


E-mail *


Ik meld mij aan voor *


Aantal personen *


M/V