Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Minisymposium Maatschappelijk gevoelige onderwerpen

Minisymposium Maatschappelijk gevoelige onderwerpen

Meld u aan!

Cacaofabriek Helmond, 23-11-2017  
Donderdagmiddag 23 november organiseren we een minisymposium Maatschappelijk gevoelige onderwerpen in de cacaofabriek in Helmond. Wij bieden u een middag boordevol nieuwe inzichten, theater en interessante sprekers.

Het symposium is voor leerkrachten VO, VSO en MBO uit de regio. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Programma en aanmelden >>

Maatschappelijk gevoelige onderwerpen
De school is een verzamelplaats van kinderen die in allerlei opzichten veel van elkaar kunnen verschillen. Wanneer u als leerkracht voor de klas staat, krijgt u te maken met een enorme diversiteit. Deze diversiteit biedt kansen, maar kan soms ook voor spanningen zorgen. Een op de vijf leraren geeft aan het soms moeilijk te vinden om een gevoelig onderwerp te bespreken met leerlingen. Eén procent van de leraren zegt zelfs onderwerpen te mijden vanwege de verwachte reacties van leerlingen. Voorbeelden van maatschappelijk gevoelige onderwerpen zijn seksuele diversiteit, suïcide en radicalisering. Hoe gaat u hier in de klas mee om en hoe zorgt u voor een veilige plek waar ieder kind zichzelf kan zijn?