Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Online ouderavond Happy ouders

Online ouderavond Happy ouders

Wat doen jongeren tegenwoordig als ze uitgaan?

Eindhoven, 26-1-2021  
Vraag jij je ook wel eens af hoe uitgaan er tegenwoordig aan toe gaat? 
Meld je dan aan voor de online ouderavond ‘Happy ouders’ op dinsdagavond 26 januari 2021 van 20.00-21.15 uur.  

GGDB200051 flyer happy SM.jpg

‘Happy Ouders’ is een initiatief om ouders van jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar te informeren over verschillende aspecten van uitgaan anno 2021. Tijdens deze avond geven wij je een zo goed mogelijk beeld van wat jongeren tegenwoordig doen als ze uitgaan en geven je handvaten om hierover in gesprek te gaan met je zoon of dochter. 

Wat houdt het concreet in?
Aan de hand van herkenbare sketches door Helder theater komen tijdens deze online ouderavond de volgende onderwerpen aan bod:
  • Alcohol drinken, heeft het zin hierover afspraken te maken met mijn zoon/dochter en welke dan?
  • Welke soorten drugs gebruiken jongeren en hoe gevaarlijk zijn deze dan?
  • Wat kan ik doen als mijn kind dronken thuiskomt?
  • ID fraude, is dit ook strafbaar als je minderjarig bent? 
Halt en Novadic-Kentron geven tussendoor praktische tips.

Waarom?
Ouders hebben een belangrijke rol bij de opvoeding van hun kind en hebben grote invloed op hun drinkgedrag. Ouders worstelen met hun rol als opvoeder, juist in de periode dat hun kind de wereld begint te ontdekken, grenzen verkent en een eigen karakter ontwikkelt. Het is goed om als ouder te weten wat alcohol en andere genotmiddelen doen met jongeren, hoe jongeren hier mee omgaan en hoe de huidige uitgaanswereld van jongeren eruit ziet.

Organisatie
Deze online ouderavond wordt georganiseerd in opdracht van de gemeentes Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel door GGD Brabant-Zuidoost i.s.m. Novadic-Kentron, Halt en Helder Theater.

Aanmelden?
Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Een paar dagen van tevoren ontvang je de link om de avond live te volgen. Mocht je die avond verhinderd zijn, raden we je aan om je toch aan te melden. Je ontvangt dan na afloop van ons de link om de avond terug te kijken.

 Ik meld me aan

Naam *


Woonplaats *


E-mailadres *


Naam school kind(eren) *


Leeftijd kind(eren) *