Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Online themabijeenkomst Suïcidepreventie in het onderwijs

Online themabijeenkomst Suïcidepreventie in het onderwijs

Voor medewerkers in het onderwijs

Online, 30-3-2021  
In deze tijd van (deels) online onderwijs en onzekerheid zijn er veel zorgen rondom kwetsbare jongeren. Hoe krijg of houd je deze jongeren in beeld? Het belangrijkste is dat je actief het contact met deze kwetsbare jongeren opzoekt en vraagt hoe het met ze gaat.

Sommige jongeren worstelen dusdanig dat ze suïcidale gedachtes hebben. Hoe herken je jongeren met suïcidale gedachten? Hoe ga je hierover in gesprek? Wat kun je zeggen? Wat niet? Hoe verwijs je naar de juiste instanties?

Tijdens de online themabijeenkomst staan onder andere deze vragen centraal. Verder krijg je tips hoe je hen kunt bereiken en (eventueel op afstand) kunt ondersteunen. 

Deze online themabijeenkomst bevat de belangrijkste praktische handvatten uit de volledige gatekeepertraining Suïcidepreventie. Je kunt deze themabijeenkomst zien als opstapje naar, of korte opfris van de volledige training.

Wanneer
Dinsdag 30 maart van 15.30- 17.00 uur

Spreker
Karen Keukelaar, consultant en trainer namens 113 Zelfmoordpreventie.

Voor wie
Deze online bijeenkomst is bedoeld voor docenten, mentoren, zorgcoördinatoren en ander onderwijzend personeel werkzaam op een VO, MBO of HBO-school of Universiteit in Zuidoost-Brabant.

Praktische informatie 
Deze GRATIS bijeenkomst is via Teams te volgen. 

Zuidoost-Brabant zonder Zelfmoord 
Vanuit het project ‘Zuidoost Brabant zonder zelfmoord’ werken diverse organisaties samen aan het terugdringen van het aantal suïcides. In deze tijd kan het extra belangrijk zijn om oog te houden voor kwatsbare jongeren. We hopen dan ook dat wij je mogen verwelkomen op deze bijeenkomst. 

Meer informatie over het project vind je op de website Zuidoost-Brabant zonder Zelfmoord.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

 Ik meld me aan

Voor- en achternaam *


Functie *


Op welke school ben je werkzaam? *


E-mailadres *