Agenda
  • Recent
Homepagina > Agenda > Suicidepreventie bij armoede en schulden

Suicidepreventie bij armoede en schulden

Online themabijeenkomst

 , 3-11-2020  

​Wat doet het met je, als je door de coronacrisis je bedrijf, baan of opdrachten verliest? Om de coronacrisis door te komen konden bedrijven en ondernemers/ZZP-ers waar nodig rekenen op verschillende financiële regelingen van de overheid. Maar wat doet deze situatie met hun psychische gezondheid?

In eerdere economische recessies (begin jaren tachtig en na 2007) zagen we in Nederland een stijging van het aantal suïcides. Om dat te voorkomen, is actie nodig! Wil je weten wat jouw bijdrage kan zijn? Bijvoorbeeld omdat je bij het UWV, een gemeente of sociaal wijkteam werkt en dagelijks te maken hebt met mensen die in armoede leven of (dreigende) schulden hebben? Meld je dan aan.

Inhoud bijeenkomst
Deze online themabijeenkomst gaat over het effect van financiële stress op het denken en doen van mensen en over het ontstaan van suïcidale gedachten. We gaan in op de risico’s die we nu zien bij mensen met financiële problemen en wat jij in jouw werk kunt doen om zelfmoordgedachten te herkennen, te bespreken en erger te voorkomen.

Sprekers
• Iris Zuidweg - consultant, trainer en voorlichter bij 113 zelfmoordpreventie
• Marc Mulder – ondernemer, ervaringsdeskundige en expert schuldhulpverlening
De bijeenkomst is te volgen via Zoom

Datum: 3 november
Tijd: 15.00-16.15 uur
Kosten: gratis
Voor wie: Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de sociaaleconomische sector en is waardevol voor iedereen die werkt met mensen die te maken hebben met armoede of schulden en wil helpen om suïcide te voorkomen.

 Meld je aan voor deze gratis bijeenkomst

Voor en achternaam *


E-mailadres *


Naam organisatie *


Zuidoost Brabant zonder zelfmoord
Vanuit het project ‘Zuidoost Brabant zonder zelfmoord’ werken diverse organisaties samen aan het terugdringen van het aantal suïcides. In deze tijd kan het extra belangrijk zijn om oog te hebben voor de mens achter de (financiële) hulpvraag. We hopen dan ook van harte je tijdens onze bijeenkomst te mogen verwelkomen.