InwonersBooster 12 t/m 17 jaar

Booster 12 t/m 17 jaar

De booster is nu beschikbaar voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Als jij deze boosterprik wil, kun je hiervoor telefonisch een afspraak maken via 0800 7070. Je kunt deze boosterprik nu ook zonder afspraak halen in Eindhoven en Helmond. De boosterprik is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een extra oppepper voor je afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken.

Booster eigen keuze voor jongeren van 12 t/m 17 jaar

Je ontvangt geen uitnodigingsbrief voor de booster. Volgens de Gezondheidsraad is er namelijk geen medische noodzaak om alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar een booster aan te bieden. Deze keuze maak je daarom zelf of samen met je ouders, bijvoorbeeld als je een kwetsbare gezondheid hebt. Of als je jouw gezins- en familieleden met een kwetsbare gezondheid wil beschermen.

Dat betekent óók dat wij op op de locaties aan je vragen of je begrijpt wat de vaccinatie inhoudt en of je weet dat je kiest voor iets anders dan de Gezondheidsraad adviseert. Dat noemen we informed consent

Afspraak maken is niet nodig

Als je kiest voor de booster, kun je deze zonder afspraak halen op onze locaties in Eindhoven en Helmond. Liever op afspraak? Bel dan met de landelijke GGD om een afspraak te maken: 0800 7070. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m zondag van 08:00 – 20:00. 

Voorwaarden boostervaccinatie 12 t/m 17 jaar

  • Je bent 12 jaar of ouder
  • Je hebt een afgeronde basisserie van coronavaccinaties
  • Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatste (basis)vaccinatie óf een doorgemaakte coronabesmetting.

Meer weten?