InwonersnieuwsNieuwe pop-up locaties voor herhaalprik

Nieuwe pop-uplocaties in 2023 voor herhaalprik

Ook in februari kun je voor de herhaalprik tegen corona terecht op pop-uplocaties in de regio. Andere vaccinaties zijn niet verkrijgbaar op deze pop-uplocaties. Je komt in aanmerking voor 1 herhaalprik met het vernieuwde vaccin als je je basisserie hebt afgerond.

Praktische informatie over de pop-uplocaties

Goed om te weten als je langs wil komen op een van de pop-uplocaties:

  • Alleen de herhaalprik tegen corona is hier verkrijgbaar
  • Voor iedereen vanaf 12 jaar*
  • Een afspraak is niet nodig
  • Neem je ID en mondkapje mee (het dragen van een mondkapje is verplicht)
  • Houd rekening met enige wachttijd
  • We bieden de herhaalprik op de pop-uplocaties aan op basis van beschikbaarheid, op = op. Het kan gebeuren dat we je vragen een andere keer terug te komen.

* Je komt vanaf 19 september 2022 in aanmerking voor 1 herhaalprik met het vernieuwde vaccin als je 12 jaar of ouder bent, de basisserie hebt afgerond én als je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden was.

Ben je nog niet gevaccineerd? Voor de basisserie ben je welkom op de locaties Eindhoven en Helmond. Een afspraak is niet nodig. Check vooraf de actuele openingstijden.

Het is 3 maanden geleden dat ik mijn herhaalprik met het vernieuwde vaccin heb gekregen. Mag ik er dan nu weer een halen?

Nee, dat is niet nodig. Je bent voldoende beschermd.

De ontwikkelingen van het coronavirus worden goed in de gaten gehouden. Onder andere door deskundigen van het RIVM en de GGD’en. Zij komen iedere 2 weken bij elkaar. De deskundigen geven iedere week informatie over de ontwikkelingen van het coronavirus. Als het nodig is kan een OMT-V bij elkaar komen om advies te geven over een nieuwe vaccinatieronde. Dat is nu niet het geval. In de najaarscampagne, die 19 september is gestart, kom je in aanmerking voor 1 herhaalprik. Je kunt dus geen 2e herhaalprik halen.