Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersnieuwsVaccinatielocatie Helmond gaat verhuizen

Vaccinatielocatie Helmond gaat verhuizen

In Helmond kunnen inwoners vanaf 9 maart terecht op een pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel. De XL-vaccinatielocatie aan de Haverdijk in Helmond is voorgoed gesloten.

Sluiting XL-vaccinatielocatie Helmond

“Sinds de opening van de XL-vaccinatielocatie aan de Haverdijk eind april 2021 hebben we op deze locatie meer dan een half miljoen coronaprikken gezet. Deze locatie paste ons altijd als gegoten, we hebben hier met veel plezier gewerkt en in bijna 2 jaar tijd veel inwoners mogen ontvangen, maar het jasje is ons te groot geworden. Het was tijd om deze XL-locatie te sluiten. In Helmond zijn we overgestapt op een pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel. Daarnaast houden we het vaccinatiepaviljoen in Eindhoven aan als basislocatie in deze regio,” vertelt Karin Sarrucco, projectleider Covid-19 van GGD Brabant-Zuidoost.

Nieuwe locatie Helmond in Fletcher WellnessHotel

Op de nieuwe pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel zijn 2 vaccinaties verkrijgbaar: de herhaalprik tegen corona voor 12+ en de HPV-prik voor jongvolwassenen van 19 t/m 26 jaar. Een afspraak maken mag, maar is niet nodig. Bij binnenkomst melden inwoners zich bij de GGD-desk in de lobby. Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets, auto of trein; vanaf treinstation Helmond is het 10 minuten lopen naar deze pop-uplocatie. Inwoners die met de auto komen, kunnen tegen betaling parkeren in de parkeergarage van het Fletcher-hotel.

Andere coronavaccinaties, zoals de basisserie en de vaccinaties voor kinderen met een hoog medisch risico, zijn alleen verkrijgbaar op de vaccinatielocatie Eindhoven. Hiervoor is een afspraak nodig. Op de locatie Eindhoven is ook het Moderna-vaccin verkrijgbaar, op pop-uplocaties is alleen het Pfizervaccin beschikbaar.