InwonersCoronavirusCoronatestTesten voor reizen
InwonersCoronavirusCoronatestTesten voor reizen
Publicatiedatum: 11-08-2021 om 01:42 uur
Laatste update: 15-04-2022 om 15:26 uur

Testen voor reizen

Bij de GGD kun je vooralsnog terecht voor een PCR-test als je een herstelbewijs nodig hebt voor een reis naar het buitenland. Heb je een negatieve uitslag van een PCR-test nodig voor je reis, dan maak je daarvoor een afspraak bij een commerciële testaanbieder.

Herstelbewijs voor je reis nodig

Heb je corona? Dan heb je recht op een herstelbewijs. Dit is het bewijs dat je positief getest bent op corona. Daarmee kun je na je herstel op reis gaan binnen Europa. Voor de terugreis naar Nederland is het vanaf 23 maart 2022 niet meer nodig om een coronabewijs te hebben.

Geen testafspraak nodig

Als je je wilt laten testen bij GGD Brabant-Zuidoost, heb je geen afspraak nodig. Wil je zeker weten dat je terecht kunt voor een test, maak dan online of telefonisch een afspraak.

Na de coronatest blijf je in quarantaine tot de testuitslag bekend is. De testuitslag is binnen 48 uur bekend, je krijgt hierover een e-mail van ons. De GGD garandeert niet dat je de uitslag op tijd voor een reis hebt.

Testen voor reizen

Check eerst op wijsopreis.nl of je een test nodig hebt voor jouw vakantiebestemming en zo ja, welke test. Heb je een negatieve testuitslag nodig om te reizen? Maak dan je testafspraak bij een zelfgekozen aanbieder van PCR-testen of antigeen (snel)testen. Deze kosten betaal je zelf.