Publicatiedatum: 23-03-2022 om 01:39 uur
Laatste update: 20-05-2022 om 6:56 uur

Booster met Janssen

Een booster met Janssen is nu ook mogelijk. Sommige inwoners mogen of willen geen booster met een mRNA-vaccin. Vanaf woensdag 23 maart is het mogelijk om een afspraak te maken voor een booster met het Janssen-vaccin. Deze is alleen op afspraak verkrijgbaar op de locatie Eindhoven.

Afspraak maken

Je kunt vanaf 23 maart een afspraak maken voor deze booster via de landelijke afsprakenlijn 0800 1295. Zij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 08:00-20:00. GGD BZO kan deze afspraak niet voor je plannen.

Booster Janssen op vrijwillige basis

Bij het maken van de afspraak voor deze booster vraagt de GGD-medewerker of er sprake is van een goed overwogen keuze. Dat noemen we informed consent.

Voorwaarden

 • Minimaal 3 maanden na je laatste vaccinatie (basisserie)
 • Minimaal 3 maanden na coronabesmetting.

Vragen of twijfels over deze booster?

Je vragen en twijfels kun je altijd bespreken met je medisch specialist. Je kunt ook in gesprek met een onafhankelijk zorgprofessional via vragenovercorona.nl.

Prikangst

Kijk je erg op tegen de prik? Je bent zeker niet de enige. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft dat. Bekijk hier de tips bij prikangst.

Meer informatie over de booster met Janssen

 • Hoe krijg ik een QR-code na mijn boostervaccinatie?

  Het antwoord vind je op de website van CoronaCheck.

 • Hoeveel tijd moet er tussen de laatste vaccinatie en de boostervaccinatie zitten?

  De boostervaccinatie moet in ieder geval 3 maanden na de laatste coronavaccinatie gegeven worden. Heb je corona gekregen na je eerste vaccinatie(s)? Dan moeten er 3 maanden tussen je besmetting en de boostervaccinatie zitten.

 • Is de booster hetzelfde als de derde prik?

  Nee, een derde vaccinatie is niet hetzelfde als een boostervaccinatie. Voor de meeste mensen bestaat de basisvaccinatie uit 1 of 2 prikken. Voor patiënten met een ernstige afweerstoornis is een derde prik onderdeel van de basisvaccinatie. Zij hebben die nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. Een 3e prik voor patiënten met een ernstige afweerstoornis is dus iets anders dan een boostervaccinatie (een extra afweerprikkel) voor de rest van de mensen.

  Let op: deze prik wordt niet meer door de GGD gezet. Je kunt hiervoor wel terecht bij het ziekenhuis waar je in behandeling bent.

 • Vervalt mijn QR-code als ik niet binnen 9 maanden mijn boosterprik krijg?

  Informatie over de geldigheid van de QR-code vind je op de website van CoronaCheck en bij Rijksoverheid.