Publicatiedatum: 03-11-2021 om 10:00 uur
Laatste update: 23-06-2022 om 11:53 uur

Boostervaccinatie 18+

Na de basisserie (1e en 2e prik) mag je 1 boostervaccinatie halen als je 12 jaar of ouder bent. De 2e boostervaccinatie (herhaalprik) is alleen voor inwoners die 60 jaar of ouder zijn.

Voorwaarden voor de boostervaccinatie

 • Je hebt de basisserie (je eerste prik/prikken) afgerond
 • Je laatste prik of positieve testuitslag is minimaal 3 maanden geleden
 • De booster is minimaal 14 dagen vóór of na de griepprik of pneumokokkenprik
 • Jonger dan 60? Dan krijg je 1 booster. De 2e booster (herhaalprik) is alleen voor 60+.

Geen afspraak nodig

In onze regio hebben volwassenen geen afspraak nodig om de 1e boosterprik te halen. Check vooraf de openingstijden van de locaties Eindhoven en Helmond. Houd op de locatie rekening met wachttijd. En op = op, dus het kan gebeuren dat we je vragen de volgende dag terug te komen.

Liever een afspraak maken?

Bij de vrije inloop moet je rekening houden met enige wachttijd. Bovendien geldt hiervoor: op = op. Je kunt ook een afspraak maken.

  Voorbereiding op je afspraak

  Boostervaccinatie halen in het buitenland (EU)

  Vragen over de boostervaccinaties?

  Veelgestelde vragen over boostervaccinatie

  • Heb je vragen, twijfels of zorgen over de coronavaccinatie?

   Niemand vindt het leuk, blijf wel praten. Ga bijvoorbeeld in gesprek met onafhankelijke zorgprofessionals via 0800 7707 707, meer informatie vind je op vragenovercorona.nl.

   Heb je vragen over jouw persoonlijke vaccinatiegeschiedenis en de coronavaccinatie? Neem dan contact op met je zorgverlener, of bel de Vaccinatie Twijfel Telefoon via 088 7555 777.

   Op deze websites vind je meer informatie:

  • Ik wil geen sms-berichten meer ontvangen. Hoe kom ik uit jullie bestand?

   Als je niet wilt dat wij je nog eens benaderen, kun je jouw contactgegevens laten verwijderen uit onze database. Vul hiervoor het online klachtenformulier in met als onderwerp “klacht sms GGD Brabant-Zuidoost”.  We zorgen er dan voor dat je niet nogmaals een oproep krijgt.

  • Mogen jullie mij wel op deze manier benaderen?

   Omdat je eerder jouw telefoonnummer bij ons hebt opgegeven, mogen we je benaderen voor een afspraak. We herhalen graag nogmaals dat we je nergens toe verplichten. Met deze sms-oproep willen we het mensen makkelijker maken die wel een vaccinatie willen, maar het maken van de afspraak lastig of vervelend vinden. Je kunt gewoon “nee” antwoorden als je niet naar de afspraak wilt komen.

  • Hoe komen jullie aan mijn nummer?

   Je hebt eerder contact gehad met GGD Brabant-Zuidoost voor een vaccinatieafspraak. Je hebt toen dit nummer opgegeven. Die is opgeslagen in onze (beveiligde) database.

  • Waarom krijg ik deze SMS?

   Met deze sms willen we het mensen zo makkelijk mogelijk maken om alsnog voor een boostervaccinatie te kiezen. Je bent niet verplicht om de booster te halen. Je kunt gewoon “ja” of “nee” terugsturen.