InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieHerhaalprik na Janssen + booster
Publicatiedatum: 14-03-2022 om 09:32 uur
Laatste update: 20-05-2022 om 6:59 uur

Herhaalprik na Janssen + booster

Inwoners die zijn gevaccineerd met het Janssen-vaccin en minstens drie maanden geleden een booster kregen, komen in aanmerking voor een herhaalprik tegen corona. Vanaf 16 maart kunnen zij hiervoor een afspraak plannen via het landelijke callcenter: 0800 1295. Deze mRNA-prik is ook zonder afspraak verkrijgbaar op de vaccinatielocaties Eindhoven en Helmond.

Oplossing voor problemen met inreizen

Inwoners die zijn gevaccineerd met het Janssen-vaccin en een booster, hebben in sommige landen problemen met inreizen. Sommige landen, zoals Duitsland, erkennen één Janssen-vaccinatie namelijk niet meer als volledige basisvaccinatie. Dit is op te lossen met een extra prik met een mRNA-vaccin.

Op vrijwillige basis

Volgens de Gezondheidsraad is een extra prik na een booster voor de meeste mensen niet nodig. Maar er is ook geen bezwaar tegen. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen die gevaccineerd zijn met Janssen en een booster hebben gehad, alsnog een extra prik
kunnen krijgen. Omdat er geen medische noodzaak is voor de extra prik, vraagt de GGD-medewerker bij het maken van de afspraak of er sprake is van een weloverwogen keuze. Dat noemen we informed consent.

Afspraak maken 

Je kunt vanaf 16 maart een afspraak maken via de landelijke afsprakenlijn 0800 1295. Zij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 – 20:00. Je mag ook zonder afspraak langskomen op onze vaccinatielocaties, check vooraf de openingstijden van de locatie Eindhoven en Helmond.

Voorwaarden voor deze herhaalprik tegen corona

  • Je bent gevaccineerd met Janssen en booster
  • Minimaal 3 maanden na booster
  • Minimaal 3 maanden na coronabesmetting (na de booster).

Meer informatie