Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieHerhaalprik tegen corona
Publicatiedatum: 24-02-2022 om 01:55 uur
Laatste update: 07-03-2023 om 10:14 uur

Herhaalprik tegen corona

Iedereen van 12 jaar en ouder die de basisserie heeft afgerond, kan sinds 18 september 2022 1 enkele herhaalprik halen. De herhaalprik is in onze regio ook zonder afspraak verkrijgbaar.

Het is 3 maanden geleden dat ik mijn herhaalprik heb gekregen. Mag ik er dan nu weer een halen?

Nee, dat is niet nodig. Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kan je nu niet nóg een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent voldoende beschermd.

De ontwikkelingen van het coronavirus worden goed in de gaten gehouden. Onder andere door deskundigen van het RIVM en de GGD. Zij komen iedere 2 weken bij elkaar. De deskundigen geven iedere week informatie over de ontwikkelingen van het coronavirus. Als het nodig is, kan een OMT-V bij elkaar komen om advies te geven over een nieuwe vaccinatieronde. Dat is nu niet het geval.

Haal hier 1 herhaalprik tegen corona

GGD Brabant-Zuidoost biedt de herhaalprik aan op de locaties in Helmond en Eindhoven. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet.

Klik op de locatie van je afspraak voor de openingstijden, het adres, het parkeeraanbod en andere handige praktische tips.

  Thuisvaccinatie niet-mobiele thuiswonenden

  Kun je niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen vanwege fysieke of psychische redenen? Dan bepaalt je huisarts of je in aanmerking komt voor een herhaalprik aan huis. Neem hiervoor contact op met jouw huisarts.

  Wanneer krijg ik een uitnodiging?

  Je hoeft niet te wachten op een uitnodiging. Iedereen die 12 jaar of ouder is, mag vanaf 19 september 2022 1 herhaalprik halen als je de basisserie hebt afgerond.

   Voorwaarden voor vaccinatie

   Je kunt 1 herhaalprik halen als je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden was. Voorwaarde is wel dat je de basisserie coronavaccinaties hebt afgerond en nog geen herhaalprik hebt gehaald na 19 september 2022.

   De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Novavax óf uit 1 prik met Janssen.

   Herhaalprik en griepprik

   Krijg je van je huisarts een uitnodiging voor de griepprik? Je mag de herhaalprik tegen corona en de griepprik op dezelfde dag of kort na elkaar krijgen.

   Vaccin

   • BioNTech/Pfizer en Moderna
    De GGD gebruikt vernieuwde mRNA-vaccins voor de herhaalprik tegen corona. Deze vaccins bieden bescherming tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant. Wil je hier meer over weten? Check de website van RIVM of MijnVraagOverCorona.nl
   • Janssen
    Je kunt ook een herhaalprik met Janssen halen. Deze vaccinatie is alleen op afspraak verkrijgbaar op de locatie Eindhoven, maak je afspraak via de landelijke afsprakenlijn 0800 1295. Bij het maken van de afspraak voor een herhaalprik met Janssen vraagt de GGD-medewerker of er sprake is van een goed overwogen keuze. Dat noemen we informed consent.

   Heb je twijfels of vragen over de coronavaccinatie?