Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieHerhaalprik tegen corona
Publicatiedatum: 24-02-2022 om 01:55 uur
Laatste update: 13-09-2023 om 12:15 uur

Herhaalprik tegen corona

In de najaarsronde van 2022 kan iedereen van 12 jaar en ouder die de basisserie heeft afgerond, 1 herhaalprik halen. Heb je deze prik nog niet gehaald? Deze prik is t/m 15 september verkrijgbaar. Je kunt t/m 15 september 2023 een afspraak maken. De vrije inloop stopt op 15 september.
Op 2 oktober start de najaarsronde 2023. Lees hier of je in aanmerking komt voor deze coronaprik.

Waar kan ik terecht voor de herhaalprik tegen corona?

GGD Brabant-Zuidoost biedt de herhaalprik t/m 15 september aan op de locaties in Helmond en Eindhoven.

Klik op de locatie van je afspraak voor de openingstijden, het adres, het parkeeraanbod en andere handige praktische tips.

Thuisvaccinatie niet-mobiele thuiswonenden

Kun je niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-vaccinatielocatie komen vanwege fysieke of psychische redenen? Dan bepaalt je huisarts of je in aanmerking komt voor een herhaalprik aan huis. Neem hiervoor contact op met jouw huisarts.

  Voorwaarden voor vaccinatie

  Heb je na 18 september een herhaalprik gehaald, dan hoef je nu geen prik meer te halen

  Je kunt t/m 15 september 1 herhaalprik halen als je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden was. Voorwaarde is wel dat je de basisserie coronavaccinaties hebt afgerond en nog geen herhaalprik hebt gehaald na 19 september 2022. Uitzondering: op advies van je medisch specialist mag je een afspraak maken voor een extra herhaalprik.

  De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Novavax óf uit 1 prik met Janssen. De vaccins Moderna, AstraZeneca en Janssen zijn niet meer verkrijgbaar in Nederland. Het kan dus zijn dat je met de herhaalprik een ander vaccin krijgt.

  Vaccin

  • BioNTech/Pfizer en Moderna
   De GGD gebruikt sinds 18 september 2022 vernieuwde mRNA-vaccins voor de herhaalprik tegen corona. Deze vaccins bieden bescherming tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant. Eerst gebruikten we hiervoor de BA.1-vaccins van Moderna en BioNTech/Pfizer. Op dit moment zetten alle priklocaties het BA.4/5-vaccin van BioNTech/Pfizer in. Wil je hier meer over weten? Check de website van RIVM of MijnVraagOverCorona.nl.
  • Novavax
   Wil of kun je geen mRNA-vaccin krijgen? En ben je ouder dan 18 jaar? Dan is een herhaalprik met het Novavax-vaccin een alternatief. Bij het maken van de afspraak voor een herhaalprik met Novavax vraagt de GGD-medewerker of je goed hebt nagedacht over de keuze voor dit vaccin. Dat noemen we informed consent. Het Novavax-vaccin is in onze regio niet verkrijgbaar, bekijk hier waar Novavax verkrijgbaar is.

  Heb je twijfels of vragen over de coronavaccinatie?

  Relevant nieuws over de coronavaccinatie