Publicatiedatum: 09-03-2022 om 02:47 uur
Laatste update: 24-03-2022 om 14:21 uur

Novavax

Novavax is een goed alternatief voor een mRNA-vaccin of vector-vaccin. Dit eiwitvaccin is voor 18+ers vanaf 14 maart op afspraak beschikbaar op vaccinatielocatie Eindhoven.

Novavax alleen op locatie Eindhoven beschikbaar

Novavax is op 14 locaties in Nederland beschikbaar, in onze regio is dit vaccin beschikbaar op de vaccinatielocatie Eindhoven.

Alleen op afspraak

Wil je je laten vaccineren met Novavax? Maak eerst een afspraak via de landelijke afsprakenlijn. Zij zijn dagelijks van 8:00 – 20:00 bereikbaar via 0800 0174. Let op: GGD BZO kan deze afspraak niet voor jou plannen.

Voorwaarden voor vaccinatie met Novavax

Als je voldoet aan deze voorwaarden kun je een vaccinatieafspraak maken:

  • Je bent nog niet gevaccineerd tegen corona
  • Je bent 18 jaar of ouder.

Niet geschikt voor zwangere vrouwen

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. Het Novavax-vaccin is geen mRNA-vaccin.

Informed consent

Bij voorkeur wordt gevaccineerd met een mRNA-vaccin. Novavax is daarom alleen beschikbaar op informed consent. Als je de afspraak maakt, vraagt de GGD-medewerker van de landelijke afsprakenlijn of je een weloverwogen keuze hebt gemaakt.

Alleen voor 1e en 2e vaccinatie

Het Novavax-vaccin bestaat uit een basisserie van 2 vaccinaties met een interval van 3 weken. Novavax is door de EMA alleen goedgekeurd als vaccinatie voor de basisserie voor 18+. Op dit moment is er geen boostervaccinatie mogelijk met Novavax.

Heb je vragen/twijfels/zorgen over vaccinaties?

Op deze websites vind je meer informatie over Novavax en vaccineren tegen corona:

Wil je in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional over coronavaccinatie?
Bel 0800 7707 707.

Heb je vragen over jouw medische voorgeschiedenis en vaccineren? Overleg met je huisarts of medisch specialist. Of bel de Vaccinatie Twijfeltelefoon via 088 7 555 777.