InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieVaccinatie-afspraak maken
InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieVaccinatie-afspraak maken
Publicatiedatum: 06-07-2021 om 01:58 uur
Laatste update: 13-01-2022 om 17:08 uur

Vaccinatie-afspraak maken

Let op: neem je mondkapje mee naar de vaccinatielocatie!

Afspraak maken

We verzoeken je dringend om online je afspraak te maken voor de boosterprik, om te voorkomen dat de landelijke afsprakenlijn overbelast raakt. Laten we deze landelijke afsprakenlijn beschikbaar houden voor mensen die het echt niet lukt om online een afspraak te maken voor hun boosterprik.

Wil je liever zonder afspraak worden gevaccineerd? Dat kan ook, zowel op de vaccinatielocatie in Helmond als op de vaccinatielocatie in Eindhoven. Je bent op beide locaties welkom van maandag t/m zondag van 9:00 – 16:30 uur.

Kinderen van 5 t/m 11 jaar hebben altijd een afspraak nodig voor de coronavaccinatie. Het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn staat vermeld in de uitnodigingsbrief.

Hulp bij online afspraak maken

Afspraak verzetten

Ben je verhinderd op de afgesproken dag en tijd, dan kun je je afspraak telefonisch verzetten via de landelijke afsprakenlijn. Het telefoonnummer vind je in de uitnodigingsbrief. Wij kunnen deze afspraak niet voor je verzetten.

Waar word ik gevaccineerd?

Online krijg je altijd de locatie te zien waar het snelst een afspraak mogelijk is. Het kan gebeuren dat dit niet op de locatie van je voorkeur is. We vragen hiervoor je begrip.
Bekijk hier meer informatie over de vaccinatielocaties:

Voorbereiding voor vaccinatie

Hier lees je meer informatie over wat je mee moet nemen naar de locatie, hoe je je kunt voorbereiden en waar je kunt parkeren.

 • Mijn kind heeft ook een oproep of afspraak voor een andere vaccinatie zoals de HPV of de DTP en BMR. Wat moet ik doen met de uitnodiging voor de coronavaccinaties?

  Plan in dit geval eerst de afspraak voor de andere vaccinatie, en/of laat de afspraak voor die vaccinatie staan.

  Er moeten minstens 14 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en andere vaccinaties. Geef daarom ook bij de GGD aan dat je kind ook een ander vaccin krijgt.

 • Hoeveel tijd zit er tussen de eerste en tweede vaccinatie bij kinderen?

  Als jouw kind bij de medisch hoog-risico groep hoort, krijgt hij/zij de tweede vaccinatie na 4 weken. Als jouw kind niet bij de medisch-hoog-risico groep hoort, krijgt hij/zij de tweede vaccinatie na 8 weken. Lees hier meer over op de website van het RIVM.

 • Mijn kind heeft corona gehad. Wanneer mag hij/zij het vaccin krijgen?

  Is jouw kind bij de GGD positief getest op corona maar niet ziek geweest van corona? Of had jouw kind maar lichte klachten en duurde dat minder dan 1 dag? Dan kun je gewoon de afspraak inplannen.

  Is jouw kind bij de GGD positief getest op corona en wél ziek geweest? Of had jouw kind maar lichte klachten maar duurde dit langer dan 1 dag? Dan mag hij/zij de vaccinatie pas krijgen als er minstens 12 weken voorbij zijn sinds de symptomen begonnen.

 • Mijn kind heeft al een corona-infectie gehad. Heeft mijn kind dan 1 of 2 COVID-vaccinaties nodig?

  Ook als jouw kind corona heeft gehad, is het advies om toch 2 vaccinaties te halen. Dit is nodig voor een zo goed mogelijke bescherming.

 • Mijn kind wordt 12 tussen de eerste en de tweede vaccinatie. Welk vaccin krijgt mijn kind dan als tweede vaccinatie?

  De tweede vaccinatie is altijd hetzelfde als de eerste vaccinatie. Ook als kinderen 12 zijn geworden na de eerste vaccinatie. Deze kinderen krijgen twee keer het kinder-vaccin van Pfizer.