Het gele boekje

Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs. Daarvoor is de CoronaCheck ontwikkeld door de overheid. Wil je graag een stempel in het gele boekje voor reizen naar het buitenland? Op onze vaccinatielocaties geven we een stempel in het gele boekje. Je kunt ook een stempel komen ophalen als je al eerder gevaccineerd bent. Het is trouwens niet noodzakelijk om het gele boekje aan te schaffen als je op vakantie wilt, want het is geen officieel vaccinatiebewijs.

Waarom heb ik een stempel in het gele boekje nodig?

Een stempel in het gele boekje is niet noodzakelijk om te kunnen reizen of evenementen bij te wonen. Het is namelijk geen officieel bewijs van vaccinatie, daarvoor is de CoronaCheck-app bedoeld. We geven deze stempel als extra service, omdat veel mensen erom vragen. Heb je het gele boekje niet, dan hoef je het dus niet speciaal hiervoor te kopen.

Hoe kom ik aan het gele boekje?

Wil je toch graag een stempel in het gele boekje, dan kun je het gele boekje online kopen via de uitgever van het gele boekje. Op onze locaties zijn de gele boekjes niet verkrijgbaar.

Wanneer en waar krijg ik een stempel in mijn gele boekje?

Na je prik kun je op de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond om een stempel vragen bij de stempelbalie. Op de vaccinatielocaties zijn geen gele boekjes aanwezig, neem dus je eigen gele boekje mee.

Ik krijg 2 prikken. Moet ik beide keren langs de balie om bij te schrijven of kunnen beide ook na de 2e prik?
Beide mag. Kom je voor de 2e prik, dan kunnen we ook je 1e er nog bij in schrijven. Bewaar je registratiekaart in je gele boekje.

Al volledig gevaccineerd?

Ik ben al gevaccineerd bij de GGD, krijg ik dan nog een stempel in mijn gele boekje?
Ja. Je kunt de stempel iedere dag van 10.00 – 16.00 uur ophalen op het terrein voor de vaccinatielocatie in Eindhoven of Helmond.

Je hoeft niet naar binnen voor je stempel, de stempelpost is buiten op het terrein voor de entree.

  • Neem zelf je gele boekje mee (op de locaties zijn geen gele boekjes aanwezig)
  • Neem je identiteitsbewijs mee
  • Neem de registratiekaart van de GGD mee die je hebt ontvangen bij je vaccinatie
  • Je krijgt een stempel
  • Kom bij voorkeur op de fiets
  • Kom alleen
  • Kleed je op het weer.

Niet gevaccineerd door de GGD?

Ik ben door de huisarts gevaccineerd. Kan GGD BZO die prik ook bijschrijven?
Nee. Wij kunnen alleen je vaccinatie bijschrijven in het gele boekje wanneer je bij de GGD gevaccineerd bent. Ben je door de huisarts gevaccineerd, maak dan een afspraak met je huisartsenpraktijk voor de stempel in het gele boekje. 

Ik ben door mijn ziekenhuis/instelling gevaccineerd. Kan GGD BZO die prik ook bijschrijven?
Nee. Wij kunnen alleen je vaccinatie bijschrijven in het gele boekje wanneer je bij de GGD gevaccineerd bent. Neem hiervoor contact op met je zorgverlener die de vaccinatie heeft verzorgd.

Stempel in het gele boekje halen bij GGD Brabant-Zuidoost

Waar kan ik de stempel ophalen?
Je mag zelf kiezen of je de stempel ophaalt op de vaccinatielocatie in Eindhoven of Helmond. Het maakt niet uit op welke locatie je de vaccinatie hebt gekregen.

Moet ik een afspraak maken om de stempel op te halen?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt naar de vaccinatielocatie komen en aansluiten in de rij voor de stempelpost. In verband met drukte verzoeken we je om alleen naar onze locaties te komen.

Ik ben op 2 verschillende GGD-locaties gevaccineerd.
Je mag op 1 van onze 2 locatie beide stempels halen, je hoeft dus niet 2 keer op pad voor een stempel. Ook als je een vaccinatie buiten de regio hebt gekregen. Hiervoor heb je wel je registratiekaart en je ID nodig, neem deze dus mee.

Ik ben gevaccineerd bij de GGD, maar in een andere regio. Kan ik mijn stempel wel in Eindhoven of Helmond ophalen?
Ja, dat kan gewoon, op vertoon van je registratiekaart en ID.

Kan iemand anders de stempel voor mij ophalen?
Wanneer je het gele boekje van iemand anders én zijn/haar ID-bewijs én registratiekaart meeneemt, kun je daar ook een stempel voor krijgen.
Let op: een kopie van een ID bewijs is niet voldoende, dus neem het originele bewijs mee. Daarnaast moet diegene ook bij een GGD gevaccineerd zijn.

Ik heb al een sticker in het gele boekje, moet ik nog een stempel halen?
Nee hoor, dat hoeft niet. Het gele boekje is geen officieel coronavaccinatiebewijs. Wil je toch graag een stempel, dan kan dat wel.

Wat moet ik met de registratiekaart doen?
Het advies is om deze in het gele boekje te bewaren. Ook als je vaccinaties zijn bijschreven/gestempeld in dit boekje.

Wat als ik mijn registratiekaart niet meer heb?
Als je een coronavaccinatie hebt gekregen kun je op mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin je hebt gekregen en wanneer. Dat overzicht kun je ook meenemen op reis. Ook dit is geen officieel vaccinatiebewijs.

Je kunt je vaccinaties ook inzien op www.coronavaccinatie-afspraak.nl of www.coronatest.nl. Als je inlogt met DigiD klik je op de optie ‘mijn vaccinatiegegevens inzien’. De gegevens die hier staan, worden gebruikt voor het Digitaal Corona Certificaat (DCC) in CoronaCheck.