Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsWorkshop Seksualiteit en cultuurverschillen

Workshop Seksualiteit en cultuurverschillen

We leven in een diverse samenleving en dat zie je terug in het klaslokaal. Tijdens deze workshop ontdek je hoe je bij het bespreken van thema’s rond seksuele gezondheid omgaat met verschillende culturele opvattingen en verwachtingen.

Misschien heb je het tijdens de week van de Lentekriebels gemerkt? Ouders die zich maar lastig een voorstelling kunnen maken van het gemak waarmee er op school soms over seksuele gezondheid wordt gesproken. Maar wat is seksuele gezondheid eigenlijk? Hoe geef je kinderen informatie zonder daarin voorbij te gaan aan de normen en waarden die ze van thuis meekrijgen? En hoe voorkomen we dat ouders hun kinderen thuis houden tijdens de week van de Lentekriebels?

Seksuele gezondheid is veel meer dan seks. Het gaat over gevoelens en gedachtes. Over het weerbaar en veerkrachtig maken van onze jeugd. Over het aanleren van verantwoordelijke keuzes en respectvol met elkaar omgaan. Zodat jullie leerlingen zich ontwikkelen tot sterke en weloverwogen volwassenen.

Tijdens deze workshop neemt Najat Toub ons mee in wat je als school nodig hebt om dit onderwerp goed op de kaart te zetten. Najat deelt haar eigen ervaringen, bespreekt hoe divers de samenleving is en gaat in het bijzonder in op seksualiteit en de Islam. Daarnaast geeft ze handvatten voor ouderbetrokkenheid en ga je oefenen met je eigen aanpak.

Voor wie?

Leerkrachten

Deel cursus