Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsDialoogsessies en informatiemarkt Pride Maand

Dialoogsessies en informatiemarkt Pride Maand

Juni is wereldwijd Pride Maand en dit jaar doet Eindhoven hier, op initiatief van Queer040, voor het eerst aan mee. De hele maand vinden verschillende LHBTIQA+ gerelateerde evenementen plaats.

Informatiemarkt en dialoogsessies

Op 28 juni organiseren wij vanuit  GGD Brabant-Zuidoost, Eindhoven in Dialoog en het Summa College een informatiemarkt, waarop veel organisaties die zich actief inzetten op dit thema presenteren wat zij doen, maar ook waarvoor jij bij ze terecht kan. Aansluitend vinden dialoogsessies plaats rondom verschillende thema’s. De informatiemarkt en dialoogsessies zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Voor de dialoogsessies moet je je wel aanmelden.

Je kan kiezen uit 3 verschillende thema’s:

  • Diversiteit en inclusie
  • Diversiteit en zichtbaarheid
  • Diversity and visibility (English).

De laatste tijd zien we helaas weer veel daden van geweld tegen de LHBTIQA+ gemeenschap. Dit benadrukt dat jezelf mogen zijn in Nederland nog steeds niet vanzelfsprekend is en dat het nodig is om hier extra aandacht aan te besteden. In Eindhoven en omstreken zijn er verschillende organisaties die zich hier dagelijks voor inzetten. Denk hier bij aan het COC, Radar, Amnesty International, Lumens, etc.

Dialoogsessies

Aansluitend vinden dialoogsessies plaats rondom verschillende thema’s. Dit doen we via de methodiek van Eindhoven in Dialoog. Deze bestaat uit 4 stappen: definiëren/ kennismaken, persoonlijke positieve ervaring delen, dromen en doen.

En is erop gericht om waarderend te onderzoeken in plaats van het debat aan te gaan en verschillen uit te vergroten. Verschillen mogen er zijn, maar de ervaring leert dat dialoog onderling ontzettend goed werkt bij het creëren van positiviteit, verbinding en sociale cohesie.

De dialoogsessies vinden plaats in kleine groepjes en bij alle sessies zal een gespreksbegeleider aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Waar?

Summa College, Sterrenlaan 10 in Eindhoven

Tijd

17:00- 18:30 Informatiemarkt

18:30- 21:00 Dialoogsessies

Deel cursus