Cursussen en webinarsDocententraining Week van de Lentekriebels

Online docententraining Week van de Lentekriebels

Tijdens deze docententraining gaan wij in op de Week van de Lentekriebels, hoe je dit als school aan kan pakken en geven wij handvatten om er in de klas mee aan de slag te gaan.

De Week van de Lentekriebels is een goed startpunt

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Eén van de doelen van de Week van de Lentekriebels is scholen kennis te laten maken met relationele en seksuele vorming. Het is een leuke manier om schoolbreed aandacht te geven aan relaties en seksualiteit. Tijdens deze week zul je merken hoe enthousiast leerlingen op de lessen reageren en hoe zinvol het is om hier les over te geven. De projectweek helpt om deze thema’s structureel in het schoolplan op te nemen.

Week van de Lentekriebels 20 t/m 24 maart 2023

In 2023 is de Week van de Lentekriebels van 20 tot en met 24 maart. Het thema voor de Week van de Lentekriebels 2023 is: ‘Wat vind ik fijn?’. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: leren over je lijf, praten over wat je fijn vindt en een positief zelfbeeld.

Docententraining 13 februari 2023

Wil je goed voorbereid starten aan de Week van de Lentekriebels? Meld je dan aan voor de docententraining van GGD Brabant-Zuidoost. Deze training is voor docenten in het primair onderwijs, die aan de slag gaan met de Week van de Lentekriebels.

Deel cursus