Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsMaak ruimte voor gezondheid

Webinar Maak ruimte voor gezondheid! Met aandacht voor arbeidsmigranten en expats

Eerder dit jaar heeft GGD Brabant-Zuidoost themadocumenten beschikbaar gesteld over de GALA thema’s, waar gemeenten dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Deze GALA thema’s hangen samen met belangrijke maatschappelijke opgaven die grote invloed hebben op de gezondheid van onze inwoners. Onze Volksgezondheid Toekomst Verkenning laat zien dat de gezondheid van specifieke groepen inwoners extra kwetsbaar is. Dit vraagt om een integrale aanpak met partners en binnen gemeentelijke domeinen.

Op maandag 5 februari organiseert GGD Brabant-Zuidoost een webinar over de nieuwe Volksgezondheid Toekomst Verkenning. In dit webinar organiseren we twee verdiepende deelsessies over de gezondheid van bijzondere doelgroepen in onze regio: arbeidsmigranten en expats.

Programma

We beloven een boeiende sessie vol inzichten en kansen om de gezondheid te bevorderen, met in ieder geval:

Presentatie Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV)
We presenteren de nieuwste VTV met inzichten op het gebied van volksgezondheid. Ontdek hoe deze gegevens van invloed zijn op gemeenten en welke strategieën we kunnen implementeren om de gezondheid van onze inwoners te bevorderen.

Verdiepende Sessie 1: Arbeidsmigranten
In deze sessie gaan we verder in op de specifieke vraagstukken op het gebied van gezondheid van veel arbeidsmigranten. We nemen je mee in de start van de Brabantse Migratie Informatie Punten: wat houdt dit in en wat kan dit betekenen voor de gezondheid van arbeidsmigranten in jouw gemeente?

Verdiepende Sessie 2: Expats
De omvang van migratie, de verscheidenheid naar herkomst en het verloop nemen toe. In deze sessie duiken we dieper in de vraagstukken rondom de gezondheid van expats in onze regio. We bespreken de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden en geven aanknopingspunten voor beleid.

Aanmelden

Meld je aan via de aanmeldknop op deze pagina. Dit webinar wordt opgenomen en je ontvangt later een terugkijk link.

Stuur deze informatie vooral door naar collega’s, bijvoorbeeld op het gebied van welzijn, werkgelegenheid, ruimte, milieu, jeugd en participatie etc.

Vragen?

Heb je nog vragen mail dan naar Monique de Kok, beleidsadviseur gezondheid en gezonde leefomgeving: m.de.kok@ggdbzo.nl.

 

Deel cursus