Cursussen en webinarsScholenWorkshop Positieve seksuele voorlichting

Workshop Positieve seksuele voorlichting

Seks is leuk! Hoe kan het dan dat we alleen over de risico’s ervan praten op school?
De Week van de Liefde 2022 staat bijna voor de deur. Van 14 tot en met 18 februari worden door het hele land lessen in de liefde gegeven!

Leerlingen worden meestal goed voorgelicht over anticonceptie, SOA’s, grenzen aangeven en omgaan met ongewenst gedrag. Helaas is er maar weinig aandacht voor seksueel plezier. Dat is jammer! Naast ingaan op de risico’s is het juist ook belangrijk om de leuke kant te belichten en bespreekbaar te maken. Waarom? Goede relationele en seksuele vorming leidt tot meer zelfbewuste, seksueel gezonde jongeren, en uiteindelijk ook tot minder schooluitval en een beter toekomstperspectief.

In dit webinar gaan we het hebben over seksueel plezier. Wat is dat? Wat zijn de voorwaarden? En vooral: Hoe praat je hierover met je leerlingen?

Sprekers

Liesbeth Roijen, sociaal verpleegkundige Seksuele Gezondheid en Emmy Thijssen, Consulent Gezondheidsbevordering.

Voor wie

Voor alle leraren in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs die betrokken zijn bij seksuele voorlichting op hun school of die hier gewoon meer over willen horen.

Laat je in deze workshop inspireren om het thema seksueel plezier te integreren in de seksuele voorlichting op jouw school!

 

 

Deel cursus