Homepagina > Veelgestelde vragen > Wanneer mag mijn dochter wel of niet gevaccineerd worden?

Wanneer mag mijn dochter wel of niet gevaccineerd worden?

Mag mijn dochter gevaccineerd worden als ze
 
• ziek is of koorts heeft?
Als uw dochter 38,5 graden of hoger koorts heeft, mag ze niet gevaccineerd worden. Ook als ze ziek is, is het goed om eerst te overleggen met de vaccinatiearts. Mogelijk wordt de vaccinatie uitgesteld.

• een allergie heeft?
Koemelkeiwit- en kippeneiwitallergie vormen geen belemmering. Heeft uw dochter eerder heftig gereageerd op een vaccinatie, neemt u dan contact op met de vaccinatiearts.

• antibiotica slikt?
Als uw dochter koorts heeft of ziek is, is het verstandig om uw huisarts te raadplegen. Antibiotica zijn geen probleem voor de vaccinatie. Als u toch twijfelt, neemt u dan contact op met uw arts.

• anti-epileptica slikt?
Als uw dochter goed is ingesteld op medicatie en aanvalsvrij is, kan zij gewoon worden gevaccineerd. Bij twijfel kunt u het beste de behandelende arts raadplegen.

• in de afgelopen drie maanden een bloedtransfusie met bloed of plasma heeft ondergaan?
In dit geval kun u het beste contact opnemen met de vaccinatiearts. Ook als uw dochter bloedverdunners slikt, een bloedstollingsziekte heeft of als er iets mis is met haar bloed. Als het nodig is, wordt er ook contact opgenomen met de behandelende arts.

• een griepprik heeft gehad?
Als uw dochter een griepprik heeft gehad, kan ze gewoon gevaccineerd worden.

• onder narcose geopereerd moet worden?
Uw dochter mag niet gevaccineerd worden, als zij binnen 48 uur na de vaccinatie een operatie onder narcose moet ondergaan. De prik kan worden uitgesteld tot na de ingreep. Kijk voor data voor een van onze andere locaties op de website.
Tussen de drie HPV-vaccinaties zit een vast interval. Tussen de eerste en tweede inenting dienen minimaal 21 dagen te zitten. Tussen de tweede en derde prik moeten minimaal drie maanden zitten. Hiermee dient u rekening te houden als u de datum van de vaccinatie gaat wijzigen.

• Corticosteroïden gebruikt?
Bij kortdurend oraal gebruik dient uw dochter de vaccinatie uit te stellen totdat ze hiermee is gestopt. Bij een onderhoudsbehandeling zonder einddatum kan ze mogelijk wel gevaccineerd worden. U dient dit van tevoren met de vaccinatiearts te overleggen. Gebruik van Corticosteroïd-crème en inhalatiecorticosteroïden zijn geen probleem.

• een tandheelkundige ingreep heeft gehad?
Als uw dochter recent een tandheelkundige ingreep heeft ondergaan, mag ze gewoon geprikt worden.