InwonersCoronatestGGD BZO stopt per direct met testen zonder afspraak

GGD BZO stopt per direct met testen zonder afspraak

De testvraag in de regio loopt razendsnel op. Om meer mensen sneller te kunnen testen, testen we vanaf 9 november uitsluitend op afspraak. Daarmee voorkomen we lange wachttijden op de testlocaties. Dit geldt voor al onze testlocaties, dus zowel in Eindhoven als in Eersel en Helmond. Het uitgangspunt blijft dat wie een afspraak maakt, zich zo veel mogelijk binnen 24 uur kan laten testen. ’s Middags is de landelijke afsprakenlijn het best bereikbaar.

Meer mensen sneller testen

Door de drukte op de teststraten ontstaat een lange wachtrij voor mensen zonder afspraak. Dat is niet wenselijk, het gaat om mensen die coronaklachten hebben. Om iedereen sneller te kunnen testen, hebben we besloten om op alle locaties uitsluitend op afspraak te testen. Dan kunnen we namelijk meer mensen per uur testen en blijven voldoen aan de stijgende testvraag. Bij testen zonder afspraak moeten mensen namelijk eerst nog hun gegevens laten registreren, dat vraagt meer tijd dan testen op afspraak.

Heb je coronaklachten? Maak een afspraak voor een test

Bel voor een testafspraak de landelijke afsprakenlijn via 0800 1202 of plan je testafspraak via coronatest.nl. Zonder afspraak kunnen we je helaas niet helpen.

Tip: De landelijke afsprakenlijn is het best bereikbaar tussen 13:00 – 16:00.

Het laatste nieuws over corona!