Homepagina > GGD kompas > Archief Nieuwsberichten GGDKompas > Bereik JouwGGD blijft stijgen

Bereik JouwGGD blijft stijgen

JouwGGD.nl is de jongerenwebsite van GGD’en in Nederland. Jongeren tussen de 13 en 23 jaar kunnen hier terecht voor betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken, drugs en media. Ook kunnen zij anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige of -arts of hun vraag via het forum of een emailbericht stellen. Ook de GGD Brabant-Zuidoost is aangesloten bij en werkt samen aan deze landelijke website. En daar maken ook jongeren in onze regio goed gebruik van!

Aantal contacten
Landelijk is JouwGGD.nl in 2018 door bijna 660.000 jongeren bezocht, waarvan 27.400 jongeren uit onze regio. Ruim 1200 (5%) jongeren uit deze regio hebben ook contact gelegd met een jeugdverpleegkundige of -arts via chat, forum of per email. In onderstaande figuur is weergegeven hoeveel bezoekers en contacten er zijn geweest in uw gemeente.

 

Aantal bezoekers blijft toenemen
Het aantal bezoekers en contacten is sinds de lancering van de website in 2014 elk jaar toegenomen en we zien ook in 2019 weer een verdere toename. In sommige maanden is een duidelijke piek te zien in het aantal bezoekers. Dit heeft vaak te maken met (vaccinatie)campagnes van de GGD, zoals de meningokokken campagne in oktober 2018 en het voorjaar van 2019.

Geraadpleegde onderwerpen
Op de site kun je informatie zoeken via 7 hoofdonderwerpen. In 2018 werd in onze regio het onderwerp ‘Lichaam’ het meest geraadpleegd, gevolgd door ‘Gezondheid’, ‘Seks’ en ‘Alcohol, roken en drugs’. In 2018 werd de pagina ‘Gezond gewicht’ het meest gelezen. Verder worden pagina’s over SOA’s en waterpijp/drugs veel bezocht. Per maand is te zien dat, als een onderwerp actueel is, hierover tijdelijk meer informatie wordt gezocht. Bijvoorbeeld over examenstress of de meningokokkencampagne. De eerste maanden van 2019 stond ook lachgas in de top 10.


Meer informatie?
Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Mieke van Duijnhoven, onderzoeker van de GGD. Telefoon: 088 0031 470 of email: m.van.duijnhoven@ggdbzo.nl.