Homepagina > Informatie over > Infectieziekten > Alles-over-coronavaccinatie

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten over de coronavaccinatie en de coronavaccins. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste informatiebronnen voor inwoners en voor zorgprofessionals. 

Daarbij geldt: 
  • Het ministerie van VWS bepaalt de vaccinatiestrategie (wie krijgt wanneer en welk vaccin) en daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de publiekscampagne (o.a. www.coronavaccinatie.nl en 0800-1351) . 
  • Het RIVM is verantwoordelijk voor de vaccins, de medisch inhoudelijk informatie en de distributie van de vaccins. Daarnaast verzenden zij de uitnodigingen voor een vaccinatie.  
  • GGD GHOR Nederland maakt de afspraken voor de vaccinaties via het landelijke callcentrum.  

Informatie voor inwoners 

Wanneer ben je aan de beurt voor de coronavaccinatie?
De keuze en volgorde voor vaccinatie bepaalt de landelijke overheid. 
Wil je weten wanneer je aan de beurt bent?  Bekijk vanaf wanneer je een uitnodiging kunt krijgen voor de coronavaccinatie. Ook zie je waar je de coronaprik kunt halen en welk vaccin je waarschijnlijk krijgt.

Ben je aan de beurt? 
Dan ontvang je alle informatie via de uitnodiging.

Je afspraak voor een vaccinatie
Afspraken voor je vaccinatie kun je maken door te bellen naar het landelijk callcenter van de GGD. Dit telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief vermeld. 

De juiste doelgroep naar de juiste locatie, voor het juiste vaccin
Het landelijke callcenter probeert je afspraak zo dicht mogelijk bij je woonadres in te plannen. Daarbij kijken zij ook naar welk vaccin er op welke locatie aanwezig is. Het is belangrijk dat het juiste vaccin aan de juiste doelgroep wordt toe gediend. Hierdoor kan het zijn dat je niet bij de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie, maar bij een andere locatie in je regio terecht kunt.
 
Vaccinatie buiten de regio
Soms is het plannen van een afspraak op korte termijn niet altijd mogelijk binnen je eigen regio, omdat de beschikbare vaccins gereserveerd zijn. Als mensen (mét uitnodiging) toch snel geprikt willen worden, dan kan het zijn dat zij een afspraak krijgen op een vaccinatielocatie verder van huis en/of zelfs in een andere regio. 

De vaccinatiecapaciteit wordt wekelijks groter
Momenteel plant het landelijk callcenter per week zo’n 200.000 afspraken in. Dat gaat in de regel goed, maar helaas niet altijd. Er is voortdurend nauw contact tussen het landelijke callcenter en de GGD’en om er voor te zorgen dat het maken van afspraken nog soepeler gaat verlopen. 

Waar vind je de vaccinatielocaties in onze regio?

Een overzicht van de locaties vind je hier.

Ben je ingepland bij vaccinatielocatie Best, dan wordt de locatie gewijzigd. Het adres van de nieuwe locatie is Theo Koomenlaan 1 in Eindhoven. De originele datum en tijd blijven gelijk. Hierover krijg je een sms.


Ben je nog niet aan de beurt?
Zodra je aan de beurt bent, ontvang je alle informatie. Tot die tijd kun je voor algemene informatie terecht op onderstaande websites.

Vragen over de coronavaccinatie? 
  • Op coronavaccinatie.nl vind je informatie over onderwerpen als veiligheid, mogelijke bijwerkingen, de verschillende soorten vaccins en over wie wanneer aan de beurt is voor de coronavaccinatie.
  • Of bel naar het landelijk informatienummer 0800 1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00- 20.00 uur).
Vragen over de coronavaccins? 
Vragen en antwoorden over de coronavaccins vind je ook op de website van het RIVM

Tip
Houd deze websites goed in de gaten. Zodra er nieuws is, lees je dit op deze websites. 

Medische vragen?
Heb je een kwetsbare gezondheid en/of heb je medische vragen over het vaccin en jouw gezondheid? Neem dan contact op met je huisarts of behandelend arts.

Andere vragen over corona? 

 De vaccinatie

 

 Vaccinatielocaties