Homepagina > Informatie over > Infectieziekten > Alles-over-coronavaccinatie

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten over de coronavaccinatie en de coronavaccins. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste informatiebronnen voor inwoners en voor zorgprofessionals. 

Daarbij geldt: 
  • Het ministerie van VWS bepaalt de vaccinatiestrategie (wie krijgt wanneer en welk vaccin). Zij zijn te bereiken op 0800 - 1351. 
  • Het RIVM is verantwoordelijk voor de vaccins, de medisch inhoudelijk informatie en de distributie van de vaccins. Daarnaast verzenden zij de uitnodigingen voor een vaccinatie.  
  • GGD GHOR Nederland maakt de afspraken voor de vaccinaties via het landelijke callcentrum.  
Je afspraak voor een vaccinatie

Afspraak maken

  • Je kunt online een afspraak maken als je een DigiD hebt. Hulp nodig bij een online afspraak maken? Klik dan hier voor een instructie.
  • Je kunt ook telefonisch een afspraak maken voor een vaccinatie. Bel hiervoor naar het landelijke callcenter via 0800 - 7070. Wij kunnen deze afspraak niet voor je inplannen. 

Afspraak verzetten
Je kunt je afspraak verzetten door te bellen naar het landelijke callcenter via 0800 - 7070. Wij kunnen deze afspraak niet voor je verzetten.

Waar word ik gevaccineerd?
Online krijg je altijd de locatie te zien waar het snelst een afspraak mogelijk is. Ook het landelijke callcentrer probeert je afspraak zo snel mogelijk en zo dicht mogelijk bij je woonadres in te plannen. Daarbij kijken zij ook naar welk vaccin er op welke locatie aanwezig is. Een overzicht van onze locaties vind je hier.

Voorbereiding voor vaccinatie
Meer informatie over wat je mee moet nemen naar de locatie, hoe je je kunt voorbereiden en waar je kunt parkeren, lees je hier.

Reizen, het gele boekje en registratie bij RIVM
Alle informatie over de registratie van je coronavaccinatie, het gele boekje en reizen vind je hier.

Vragen over de coronavaccinatie? 
  • Op coronavaccinatie.nl vind je alle informatie over de coronavaccinaties.
  • Of bel naar het landelijk informatienummer 0800 - 1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur).
Vragen over de verschillende coronavaccins? 
Vragen en antwoorden over de coronavaccins vind je ook op de website van het RIVM

Wanneer ben je aan de beurt voor coronavaccinatie? 
De keuze en volgorde voor vaccinatie bepaalt de landelijke overheid. Inmiddels is iedereen boven de 18 uitgenodigd voor vaccinatie. Of mensen onder de 18 zonder medisch risico gevaccineerd kunnen worden, wordt op de website van de Rijksoverheid of RIVM aangekondigd.

Medische vragen?
Heb je een kwetsbare gezondheid en/of heb je medische vragen over het vaccin en jouw gezondheid? Neem dan contact op met je huisarts of behandelend arts.

Andere vragen over corona? 
Ga dan naar onze pagina alles over corona

 Uitleg vaccinatie

 

 Vaccinatielocaties