Homepagina > Informatie over > Stoptober

Stoptober: in oktober met z’n allen 28 dagen stoppen met roken

Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken.
 
Er zijn veel redenen om te stoppen met roken, en stoppen met roken heeft altijd zin. Oók als het voor 28 dagen is. Dat de gezondheidsvoordelen groot zijn, is duidelijk. Wist je dat stoppen al na 24 uur effect op je heeft? Op dat moment is alle koolmonoxide uit je lichaam en beginnen je longen aan de grote schoonmaak. Na 48 uur is alle nicotine uit je lijf. Maar wat te denken van het geld dat je bespaart door te stoppen en alle leuke dingen die je van dat geld kunt doen? Bovendien hoef je nooit meer buiten onder een afdakje te kleumen met een sigaret. Ook voor je omgeving is het fijn dat je stopt – al stop je natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf. Misschien bevalt het je zó goed, dat je blijvend wilt stoppen. Mocht je daar tijdens of na Stoptober begeleiding bij willen, bekijk dan de mogelijkheden in de buurt.
 
Kijk op stoptober.nl voor meer informatie. Wanneer je je daar aanmeldt moedigt Stoptober je zoveel mogelijk aan om het stoppen met roken 28 dagen vol te houden.
 
Wat doet Stoptober voor jou?
Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak. Stoppen met roken is niet makkelijk. Maar elke stap die je zet op weg naar een rookvrij leven wordt door Stoptober aangemoedigd, via de gratis app bijvoorbeeld, die jou persoonlijk ondersteunt. Wat ook helpt is dat je er in Stoptober niet alleen voor staat. Via Facebook en Twitter moedig je elkaar aan om het 28 dagen vol te houden. En wist je dat je ná die 28 dagen 5 keer zoveel kans hebt om blijvend te stoppen?