Homepagina > Jongeren > Gezondheidsmonitor Jeugd

Gezondheidsmonitor Jeugd

​​​​​​​​​​Gezondheid en leefstijl van jongeren in beeld! 

Begin oktober 2019 houdt GGD Brabant-Zuidoost een groot onderzoek (Gezondheidsmonitor Jeugd) onder leerlingen van klas 2 en 4 van een aantal scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Zuidoost-Brabant. ​

Waarom dit onderzoek? 
Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van leerlingen in de klassen 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs. De Gezondheidsmonitor Jeugd wordt eens in de vier jaar uitgevoerd. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van leerlingen te bevorderen. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren immers beter op school! 

Hoe verloopt het onderzoek? 
Tijdens een lesuur op school vullen leerlingen uit de klassen 2 en 4 een vragenlijst in via internet. Een docent begeleidt de afname van het onderzoek. De leerlingen ontvangen op school een inlogcode waarmee ze bij de vragenlijst op internet kunnen. Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd en school. Alleen de gemiddelde resultaten worden (bij voldoende deelname) teruggekoppeld naar school. 

Deelname 
De deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Leerlingen die na het invullen van de vragenlijst nog vragen hebben, bijvoorbeeld over het onderzoek of over zichzelf, kunnen altijd terecht bij een medewerker van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD.

Vragen?
Heb je vragen over dit onderzoek of wil je meer informatie over de Gezondheidsmonitor Jeugd, neem dan contact op met GGD Brabant-Zuidoost, team Onderzoek en Preventie, onderzoek@ggdbzo.nl​ / 088 0031 100. ​​​

 

 

​​