Homepagina > Mediawijs Helmond

Mediawijs Helmond Symposium

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op volwassenen, maar ook op kinderen en jongeren. Social media kent voornamelijk veel leuke kanten, maar er zijn ook gevaren. Kinderen en jongeren moeten leren om met social media om te gaan, maar hoe doe je dat? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wat mag strafrechtelijk wel en wat mag niet? Welke omgangsvormen voor social media moet je kinderen aanleren? Is gamen slecht en wanneer ben je verslaafd? En hoe begeleid je kinderen met een beperking?

Voor het tweede achtereenvolgende jaar, organiseren Qliq, MEE Zuidoost Brabant, Jan van Brabant College, ROC Ter AA, Halt, Novadic Kentron, Lev groep, GGD Brabant-Zuidoost en de gemeente Helmond een symposium voor professionals en ouders om ze handvaten te geven hiermee om te gaan.

Wil jij als ouder weten hoe je je kind(eren) (met een beperking) kunt begeleiden om met social media om te gaan?  Kom dan naar het Symposium Mediawijs Helmond. op 22 november.