Homepagina > Nieuws > Alle 21 gemeentelijke rapporten afgerond!

Alle 21 gemeentelijke rapporten afgerond!

Rapporten dienen als basis voor gemeentelijk gezondheidsbeleid

17-4-2012
Het afgelopen jaar hebben we in de regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenningen rVTV 21 rapporten geschreven met kernboodschappen voor het gemeentelijke gezondheidsbeleid. Deze rapporten zijn geschreven als input voor de nota lokaal gezondheidsbeleid, maar zijn ook van belang voor andere beleidsterreinen waar kansen liggen om goede voorwaarden voor gezondheid te creëren.

Voor alle gemeenten zijn kernboodschappen opgenomen over de thema’s bewegen, voeding en overgewicht, alcoholgebruik, roken, psychische gezondheid, seksueel gedrag, weerbaarheid en gezondheidsverschillen. Ook behandelen we thema’s die voor de gemeente actueel zijn zoals drugs en sociale samenhang, participatie, leefbaarheid en mantelzorg. Het integrale gezondheidsprofiel in het rapport biedt daarnaast nog veel informatie over andere gezondheidsthema’s die niet verder besproken worden.

De gemeentelijke rapporten we hebben aangeboden aan de gemeenten kunt u downloaden via: www.regionaalkompas.nl.  Hier vindt u ook het regionale rapport ‘Op weg naar een gezonder Zuidoost-Brabant’. De rapporten die nu nog niet op de website staan, worden naar verwachting voor de zomer geplaatst.

Met de afronding van de gemeentelijke rapporten zijn alle producten van de rVTV voltooid. De volgende fase is in overleg met gemeenten, andere organisaties en burgers uitvoering te geven aan het regionale en lokale gezondheidsbeleid. Houd de website www.regionaalkompas.nl in de gaten voor de nieuwste cijfers en ontwikkelingen.
 
Meer informatie
Voor vragen over de rapporten kunt u terecht bij Monique de Kok via m.de.kok@ggdbzo.nl of bel 088 0031 464.