Homepagina > Nieuws > Naar het WK in Brazilië?

Naar het WK in Brazilië?

Laat u tijdig vaccineren!

22-4-2014
Zaterdag 13 juni is de aftrap van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Reist u als Oranjesupporter het Nederlands elftal achterna? Dan is het belangrijk dat u van tevoren de benodigde vaccinaties haalt, zoals Hepatitis-A en DTP. Zo kunt u optimaal genieten en komt u gezond weer thuis.

Vaccinaties
Ondanks de snelle ontwikkelingen is Brazilië nog steeds een ontwikkelingsland. Ziekten als Hepatitis A, malaria en dengue komen er nog volop voor. Voor een groot deel van Brazilië is tevens een vaccinatie tegen gele koorts nodig. Het is belangrijk om deze uiterlijk eind mei te halen. Het duurt ongeveer tien dagen voordat dit vaccin goed werkt.

Voor sommige speelsteden raden we aan om malariapillen te slikken. Deze zijn verkrijgbaar op recept en worden uitgeschreven tijdens een consult. Zowel voor malariapillen als voor de benodigde vaccinaties kunt u een afspraak maken.

Advies op maat
Welke vaccinaties u nodig heeft is afhankelijk van uw specifieke reis. Voor advies en vaccinaties op maat, maak een afspraak voor het reizigersspreekuur bij de GGD Brabant-Zuidoost. Ga naar www.ggdreisvaccinaties.nl of bel 0900-8222467.