Homepagina > Nieuws > Bofvaccinatie voor studenten

Bofvaccinatie voor studenten

Ben je niet of slechts éénmaal gevaccineerd? Laat je alsnog vaccineren.

10-8-2012
Sinds eind 2009 is er een toename van bof in Nederland. Ook in 2012 krijgt de GGD nog regelmatig bofmeldingen. Studenten hebben meer kans op bof door intensieve onderlinge contacten, onder andere door verenigingsactiviteiten en het wonen in studentenhuizen.

Wie na 1983 geboren is in Nederland wordt tweemaal gevaccineerd tegen deze infectieziekte (BMR vaccin: Bof, Mazelen en Rode hond). Meestal verloopt de bof vrij onschuldig, in enkele gevallen kunnen er complicaties optreden.

Advies aan studenten
  • Ben je student en ben je als kind niet of slechts eenmaal gevaccineerd?
    Dan adviseert de GGD om je alsnog te laten vaccineren. 
  • Ben je als kind wel tweemaal gevaccineerd? Dan hoef je geen extra vaccinatie te halen. Dit betekent niet dat je volledig beschermd bent tegen de bof. Bij besmetting heb je dan meestal slechts milde ziekteverschijnselen en is de kans op complicaties laag. 
  • Weet je niet zeker of je als kind tweemaal bent gevaccineerd? Neem dan contact op met de regionale entadministratie van je geboorteplaats. (telefoonnummer via www.rivm.nl, typ bij zoek “RCP”) of via het centrale RIVM-kantoor op telefoonnummer 030-2748699 of 030-2743042

Waar kan ik me laten vaccineren?
Studenten in Eindhoven die niet of slechts éénmalig gevaccineerd zijn kunnen voor aanvullende BMR vaccinatie(s) terecht bij de huisarts of de GGD Brabant-Zuidoost. Bij de GGD Brabant-Zuidoost kost een vaccinatie tegen de bof € 21,-.
Een afspraak maken kan bij het afsprakenbureau Reizigerszorg. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur: bel 0900 8222467( 0900-vaccins) (€ 0,10 per minuut).

Meer informatie of vragen
Meer informatie over bof vind je hier >>
Als je klachten van bof hebt, neem dan zo nodig contact op met je huisarts.

Neem voor overige informatie contact op met de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD Brabant-Zuidoost via telefoonnummer 088 0031 333 of email infectieziekten@ggdbzo.nl