Homepagina > Nieuws > Brabantscan brengt Volksgezondheid in beeld

Brabantscan brengt Volksgezondheid in beeld

Nieuwe website van Brabantse GGD’en

25-10-2017
Benieuwd naar de gezondheid van de inwoners in deze regio? Bezoek de nieuwe website www.Brabantscan.nl! Hier vindt u de resultaten van de Volwassenen- en Ouderenmonitor 2016 grafisch weergegeven.

De Brabantscan voor snelle inzichten
Hoeveel mensen ervaren stress in mijn gemeente en waardoor? Is roken in de afgelopen jaren afgenomen of blijft het gelijk? Is de geurhinder in mijn gemeente meer of minder dan in de buurgemeente? Is eenzaamheid echt zo’n groot probleem? Hoeveel ouderen gebruiken internet? Al deze onderwerpen en meer vindt u terug in de Brabantscan.

De Gezondheidsmonitor als belangrijke informatiebron
Eind 2016 hebben bijna 69.000 Brabanders van 19 jaar en ouder een vragenlijst ingevuld. In de regio Zuidoost-Brabant waren dit ruim 21.000 inwoners. De resultaten van deze vragenlijst zijn beschikbaar per gemeente en per wijk. Er zijn gegevens over de groep volwassenen tot 65 jaar en over de groep ouderen (65+). De gezondheidsmonitors worden elke vier jaar herhaald. De resultaten van 2016 zijn vergeleken met eerdere monitors uit 2012 en 2009. Dit geeft een beeld van de trend over de afgelopen jaren.

Cijfers jongeren en kinderen
Gezondheidsmonitors worden ook uitgevoerd onder jongeren (najaar 2015) en (ouders van) kinderen (najaar 2017). De resultaten van deze monitors zullen in de toekomst ook opgenomen worden in de Brabantscan. De uitkomsten van de Jongerenmonitor 2015 zijn al terug te vinden op de gemeentepagina’s van www.ggdkompas.nl.