Homepagina > Nieuws > Corona stopt bij jou

Corona stopt bij jou

Start campagne om coronaregels te blijven volhouden

6-10-2020

​Deze week start de  GGD Brabant-Zuidoost met de huis-aan-huiscampagne Corona stopt bij jou. Met deze campagne willen we alle inwoners in de regio helder informeren over de basisregels tegen corona maar willen we vooral ook iedereen aanmoedigen om deze te blijven volhouden.


Corona stopt bij jou
Met deze campagneboodschap wil de GGD Brabant-Zuidoost alle bewoners van de regio aanmoedigen om de belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen tegen corona te blijven volhouden. Juist nu het aantal besmettingen weer sterk stijgt, is dat heel belangrijk. Voor iedereen, van jong tot oud, geldt: volg de regels, voor jezelf en voor elkaar, want, corona stopt bij jou! Alleen zo krijgen we samen corona onder controle. Hoe je dat doet lees je in een speciale campagnefolder. Deze wordt vanaf deze week huis-aan- huis verspreid in de hele regio.

Website met informatie en uitleg in verschillende talen
Over corona en alle regels is veel informatie te vinden. Toch merkt de GGD dat deze informatie niet voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Ook tijdens gesprekken bij bijvoorbeeld het bron- en contactonderzoek merkt de GGD dat de regels niet altijd bekend of helder zijn. Mensen gaan bijvoorbeeld te vroeg uit quarantaine bij een negatieve testuitslag of (her)kennen de klachten waarmee ze getest kunnen worden niet. De GGD heeft deze informatie daarom gebundeld.
In de huis-aan-huisfolder staat informatie over het testen en, de hygiëneregels. De informatie is overzichtelijk en kort met heldere illustraties. Op de website van de campagne staat aanvullende informatie. Ook is daar de campagnefolder in 6 verschillende talen beschikbaar; Duits, Engels, Pools, Roemeens, Turks en Arabisch.