Homepagina > Nieuws > CoronaCheck: nog even geduld a.u.b.

CoronaCheck: nog even geduld a.u.b.

De app van de Rijksoverheid heeft een aantal bekende technische problemen.

14-7-2021

GGD Brabant-Zuidoost krijgt veel vragen over de registraties en werking van de CoronaCheck-app. CoronaCheck is van de Rijksoverheid, waardoor veel vragen buiten ons werkveld vallen. Daarom zetten we in dit overzicht op een rij waarvoor je bij de GGD terechtkan en bij welke helpdesk je anders terechtkunt met jouw vraag. Daarnaast leggen we je uit welke stappen je zelf kunt zetten.

Wat kun je nu al zelf doen?
Het kan helpen om het op een later moment nogmaals te proberen en de app opnieuw te installeren.

Kijk altijd eerst op www.coronacheck.nl. Daar staan de bekende technische problemen en de oplossingen om toch een coronabewijs te krijgen.

GGD-BZO kan je niet helpen bij problemen met de CoronaCheck
Heb je je testuitslag ontvangen en staat deze ook vermeld op www.coronatest.nl? Maar zie je de uitslag 30 uur na je test nog niet in de CoronaCheck-app? Neem dan contact op met de CoronaCheck helpdesk via 0800 - 1421. 
Krijg je geen QR-code in de CoronaCheck-app, neem dan contact op met de landelijke GGD helpdesk via 0800-5090. 

Is het erg druk bij de helpdesk die je probeert te bereiken, probeer het dan later nog eens. GGD-BZO kan je helaas niet helpen bij problemen met CoronaCheck.

Check je eigen gegevens. Zo controleer je of jouw gegevens goed geregistreerd staan bij de GGD:

  1. Ga naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl 
  2. Klik op de optie 'Mijn vaccinatiegegevens inzien' en log in met jouw DigiD
  3. Staan jouw vaccinatieafspraken hier op afgerond, dan staan ze goed geregistreerd in de database van de GGD. Krijg je toch geen QR-code binnen 30 uur na de test? Dit is een bekend probleem, er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
  4. Staan jouw gegevens niet goed geregistreerd, bel dan de landelijke backoffice via 0800-5090.

Minder dan 14 dagen geleden gevaccineerd?
Dan moet je nog even wachten op je QR-code in CoronaCheck. Sinds zaterdag 10 juli krijg je deze pas 14 dagen na je volledige coronavaccinatie.

Krijg je geen QR-code in CoronaCheck? Laat je testen voor je reis
Ga je binnenkort op reis en lukt het om technische redenen niet om de QR-code aan te maken in CoronaCheck? De Rijksoverheid werkt hard aan een oplossing. Op dit moment is het advies om je te laten testen voor je reis

Meer weten over vakantie en corona?

Meestgestelde vragen over CoronaCheck

Let op: ga niet langs bij één van onze vaccinatielocaties of ons kantoor de Witte Dame. Onze collega's kunnen je daar niet helpen met vragen over de CoronaCheck. Je kunt zelf checken of je gegevens goed geregistreerd zijn bij de GGD.