Homepagina > Nieuws > De Gezondheid en Zorgwijzer is verhuisd

De Gezondheid en Zorgwijzer is verhuisd

Informatieloket van de GGD Brabant-Zuidoost nu in de Witte Dame

17-3-2013
De Gezondheid en Zorgwijzer van de GGD Brabant-Zuidoost is verhuisd naar de Witte Dame aan het Clausplein 10 in Eindhoven. Bij dit informatieloket kan iedereen terecht die vragen heeft over de gezondheid of de zorgverlening. Het loket is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.

De Gezondheid en Zorgwijzer geeft informatie over gezondheid, preventie en zorg, waaronder ook informele zorg. Informele zorg is zorg waarvoor niet betaald wordt en die vrijwillig wordt gegeven aan mensen die langdurig ziek zijn, een beperking hebben of het om andere redenen niet alleen redden. Deze informele zorg staat naast professionele zorg of is hierop een aanvulling. Informele zorg kan worden onderverdeeld in Vrijwillige zorg, Mantelzorg en Zelfhulp.

Bij de Gezondheid en Zorgwijzer is veel informatie over informele zorg beschikbaar. Eindhoven kent een groot aanbod op dit gebied. Er zijn veel vrijwilligers die tijdelijk een mantelzorger vervangen, hand- en spandiensten leveren of als maatje actief zijn. Er zijn meer dan 40 zelfhulpgroepen waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Ook voor mantelzorgers bestaan veel ondersteuningsvormen, onder andere op informatief, adviserend en begeleidend gebied.

De Gezondheid en Zorgwijzer is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 0031 244 of per mail gezondheidswijzer@ggdbzo.nl.