Homepagina > Nieuws > Design4TheFittest

Design4TheFittest

Geldropse leerlingen gaan uitdaging aan om gezondere lifestyle te co-creëren.

8-9-2015

Vijf klassen van Basisschool ’t Vijfblad, Nutschool De Regenboog en Kindcentrum de Vlinder uit Geldrop nemen deel aan het project Design4TheFittest. Een co-design uitdaging voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 en de Geldropse designers Marije van der Park en Neelke Goossens.


Het project daagt leerlingen uit om samen met designers een gezondere lifestyle te co-creëren. Bijvoorbeeld samen gamen, apps, broodtrommels of gezonde snoepmachines. Nieuwe ontwerpen om mensen aan te zetten om gezonder te eten en/of meer te bewegen. Designers, leerlingen, scholen en overheidsinstanties werken zo samen om tot innovatieve oplossingen te komen.

Hulp voor scholieren
De scholieren staan er niet alleen voor tijdens Design4TheFittest. Marlieke de Jong van GGD Brabant-Zuidoost verzorgt in elke klas een les over gezond leven. Marije van der Park en Neelke Goossens verzorgen de creatieve lessen en scholen de leerlingen bij over ontwerpen, creatief denken en het realiseren van de plannen.  

Wedstrijd
Met Design4thefittest gaan de leerlingen elkaar uitdagen. Wat is het beste idee? Hoe is het tot stand gekomen en hoe kan het uitgevoerd worden? Ze gaan een onderlinge competitie aan in de klas met de verschillende designteams. Uiteindelijk zijn er vijf winnende designteams die verder tegen elkaar gaan strijden. De vijf beste teams worden beoordeeld door een professionele jury. Ook kunnen medeleerlingen en ouders stemmen door middel van het plakken van stickers. Tijdens een feestelijke eindbijeenkomst wordt de winnaar bekend gemaakt.

Design4TheFittest is oorspronkelijk afkomstig van Capital D en de Gemeente Eindhoven. Het werd in 2014 uitgevoerd op vier Eindhovense middelbare scholen.