Homepagina > Nieuws > DierenDiploma

DierenDiploma

Veilig en verantwoord omgaan met huisdieren

21-8-2012
Waarom moet een hond ieder jaar naar een dierenarts en mogen vissen niet in een ronde kom? Wat doe je als je een hond wilt aaien die je niet kent en waarom moet je je handen wassen na knuffelen en spelen met dieren? Kinderen leren veilig en verantwoord omgaan met een huisdier door het behalen van een DierenDiploma.
 
Het officiële DierenDiploma is er speciaal voor kinderen van groep 5. Om het DierenDiploma te halen, heeft de leerling kennis over huisdieren nodig. De Stichting ‘met dieren meer mens’ heeft een lespakket ontwikkeld met zowel een theorie- als praktijkgedeelte, waarbij het kind van alles over huisdieren leert.
 
Uitgebreid lespakket voor scholen
Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Een uitgebreid pakket waarmee een leerkracht snel een leuke en interessante les voorbereidt. De GGD’en in Brabant hebben samen met het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen een hoofdstuk gemaakt over zoönosen: infectieziektes die kunnen worden overgedragen van dier op mens.
 
Gratis bestellen
Scholen kunnen het lespakket gratis bestellen via de website van het DierenDiploma. Veel scholen geven de les tijdens Dierendag op 4 oktober.