Homepagina > Nieuws > Doe mee aan IKPAS

Doe mee aan IKPAS

40 dagen zonder alcohol

6-2-2019

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas is een jaarlijks terugkerende actie in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Door mee te doen aan IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

GGD Brabant-Zuidoost doet mee
In Zuidoost-Brabant drinken 37.000 volwassenen wekelijks te veel alcohol. Dit betekent dat mannen meer dan 21, en vrouwen meer dan 14 glazen drinken per week. GGD Brabant-Zuidoost roept daarom iedereen op om het alcoholgebruik op pauze te zetten. Het is makkelijker als je dit samen met anderen kunt doen. De directeur en medewerkers van GGD Brabant-Zuidoost zetten hun alcoholgebruik daarom ook even op pauze.

Directeur Ellis Jeurissen: “Ik merkte dat alcohol drinken een gewoonte werd en sinds ik me ben gaan verdiepen in het effect van suiker in je lichaam en de relatie tussen kanker en alcohol was ik er klaar mee. En ik weet van mezelf: ik kan beter rigoureus stoppen dan minderen. Zo ben ik 11  jaar geleden ook gestopt met roken: cold turkey. Nu drink ik al vanaf 7 januari geen druppel meer en ga ik ook in februari door. Aansluitend doe ik vanaf 6 maart mee met IKPAS.”

ellis 2000X1200.jpg 

Doe je mee?
Met IkPas ga je de uitdaging met jezelf aan en drink je in maart even 40 dagen geen alcohol. Je ervaart de positieve effecten die niet drinken op je lichaam heeft: je voelt je fitter, slaapt beter, valt misschien wat af… Maar ook leer je beter ‘nee’ zeggen en doorbreek je jouw gewoontegedrag. We vragen je niet om nooit meer te drinken, maar om even je alcoholgebruik op pauze te zetten. Ga je de uitdaging aan?

De 40 dagen actie loopt van as-woensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen Carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 6 maart 2019 tot en met zondag 14 april 2019.

Schrijf je in op www.ikpas.nl en doe vanaf 6 maart 40 dagen mee!