Homepagina > Nieuws > GGD wint prijs met Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

GGD wint prijs met Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

Finale in september

19-6-2012

Op dinsdagavond 12 juni werd in Utrecht de derde voorronde gespeeld van de One Health Game. Tijdens deze game wordt een situatie nagebootst van een uitbraak van een zoönose. Een zoönose is een ziekte die van dier op mens overgaat en zelfs kan leiden tot problemen voor de volksgezondheid, zoals Q-koorts.


Aan deze derde voorronde namen 6 teams deel. Vanuit Zuid Nederland waren dit een team van GGD Hart voor Brabant en het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen, waarin ook de GGD Brabant-Zuidoost deelneemt.

Het doel van de game is het  oefenen van samenwerking tussen  de gezondheidssector, de diersector en andere betrokken partijen. De game is ontwikkeld en wordt gespeeld in verband met het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Tijdens de elektronisch aangestuurde, 2 uur durende, game werd zeer fanatiek de casus beantwoord. De deelnemende partijen  werden door de spelleiding aan de hand van criteria beoordeeld. Na een spannende uitslag bleek het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen ruim te hebben gewonnen.
Op 19 september a.s. doet het Kennisnetwerk mee met de landelijke finale.