Homepagina > Nieuws > Expositie Design4TheFittest door leerlingen in Geldrop

Expositie Design4TheFittest door leerlingen in Geldrop

Van 12 tot en met 15 oktober in bibliotheek Dommeldal.

9-10-2015

Van 12 tot en met 15 oktober is er een expositie met de beste ontwerpen van Design4TheFittest in bibliotheek Dommeldal in Geldrop. Leerlingen van basisschool ’t Vijfblad, Nutschool De Regenboog en Kindcentrum De Vlinder uit Geldrop presenteren hier hun creatieve oplossingen voor een fit en gezond leven.

Een deskundige jury zal de ontwerpen beoordelen. Medeleerlingen, ouders en bezoekers van de bibliotheek kunnen tijdens de expositie ook hun stem uitbrengen op de finalisten. Op vrijdag 16 oktober maakt de jury om 8.30 uur de winnaar bekend bij de Rabobank Geldrop.

Design4TheFittest
Het project Design4TheFittest is een co-design uitdaging voor leerlingen uit groep 7 en 8  en de Geldropse designers Marije van der Park (Studio van der Park) en Neelke Goossens (Studio Schep). Vijf klassen gingen de uitdaging aan. Na een les over gezondheid van de GGD Brabant-Zuidoost en inspirerende lessen over vormgeving van de designers, gingen de leerlingen aan de slag met brainstormen, een moodboard en ontwerptekening. Een grote uitdaging en de leerlingen zijn erg enthousiast!

Dutch Design Week 2015
Ook dit jaar wordt project Design4TheFittest met enkele ontwerpen en het winnende project dit jaar tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De ontwerpen zijn vanaf zaterdag 17 oktober te bekijken in Stadhuis Eindhoven.

* Design4TheFittest is oorspronkelijk afkomstig van Capital D en de Gemeente Eindhoven. Het werd in 2014 uitgevoerd op vier Eindhovense middelbare scholen.