Homepagina > Nieuws > Extra aandacht gezondheid gezinnen Helmond binnenstad en oost

Extra aandacht gezondheid gezinnen Helmond binnenstad en oost

Verkleinen sociaal-economische gezondheidsverschillen

15-7-2015

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond, GGD Brabant-Zuidoost en LEVgroep starten een project gericht op het verbeteren van de gezondheid van kansarme gezinnen in de binnenstad en Helmond-oost.

Er is sprake van gezondheidsverschillen tussen de verschillende wijken in Helmond. Bovengenoemde organisaties willen deze gezondheidsverschillen verkleinen. Het project start met het in beeld brengen van de huidige gezondheidssituatie in de buurten Leonardus, Zonnekwartier, Weverspoort, Vossenberg en Beisterveld. Door middel van gesprekken met de buurtbewoners wordt duidelijk hoe inwoners hun eigen gezondheidssituatie zien, welke factoren zij belangrijk vinden voor hun gezondheid en waar hun behoeften en prioriteiten liggen. Ook kunnen buurtbewoners aangeven wat zij vinden van de huidige voorzieningen, wat ze willen verbeteren en hoe deze mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

De samenwerkende partijen maken op basis van de verkregen inzichten eind van dit jaar keuzes voor het vervolgtraject. Het totale traject zal na verwachting vier jaar duren.

Brede samenwerking
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Armoedeplatform, basisschool de Vuurvogel, basisschool Silvester-Bernadette, basisschool De Goede Herder, wijkraad Binnenstad, wijkraad Helmond-Oost, Gezondheidscentrum Leonardus, Gezondheidscentrum Leliestraat en de inwoners van de buurten Leonardus, Zonnekwartier, Weverspoort, Vossenberg en Beisterveld.

Dit project is mogelijk gemaakt door financiering van Fonds NutsOhra