Homepagina > Nieuws > GGD BZO doet beroep op positief geteste inwoners

GGD BZO doet beroep op positief geteste inwoners

Bron- en contactonderzoek wordt tijdelijk anders ingericht

15-7-2021

Vanaf vrijdag 16 juli tot en met maandag 19 juli gaat GGD Brabant-Zuidoost het bron- en contactonderzoek anders inrichten. Positief geteste inwoners ontvangen in plaats van een telefoontje een mail met daarin alle informatie die zij op dat moment nodig hebben. Daarnaast wordt hen gevraagd om zelf zoveel mogelijk nauwe contacten op de hoogte te brengen zodat ook zij voorzorgsmaatregelen kunnen nemen. Mochten mensen na het lezen van de mail alsnog vragen hebben, is er een speciaal telefoonnummer beschikbaar. Dit staat vermeld in de mail. Het team bron- en contactonderzoekers zit vervolgens klaar om vragen van positief geteste inwoners te beantwoorden.

Aantal besmettingen rijst de pan uit
Het bron- en contactonderzoek wordt uitgevoerd om brandhaarden zo snel mogelijk op te sporen en in te dammen. "Met het huidig aantal besmettingen is het niet realistisch meer om het bron- en contactonderzoek uit te voeren met het idee om het virus in te dammen" licht Miranda Stellink, programmamanager COVID -19 toe. Daarom kiezen we er als GGD Brabant-Zuidoost nu bewust voor om het anders aan te pakken. Het voornaamste doel is nu om zoveel mogelijk mensen, zo snel mogelijk te informeren over hun besmetting, zodat zij zélf hun omgeving kunnen informeren. Dat is nu het belangrijkste. En daarom wijzigen we dit weekend de aanpak. Maandag kijken we verder."

Vaccinatiestatus van positief geteste inwoners
Miranda: "We zijn heel blij dat zo veel mensen in onze regio zich momenteel laten testen. We testen nu 3900 mensen per dag. Een enorm aantal. Mensen weten gelukkig de weg naar ons te vinden."

Naast het testen en het bron- en contactonderzoek, vaccineert GGD BZO volop door in de strijd tegen het coronavirus. Van de 2.462 mensen in regio Brabant-Zuidoost die de afgelopen 2 weken bij ons in de regio positief testten op corona, was:

  •  3% volledig gevaccineerd
  •  43 % deels gevaccineerd
  •  54% niet gevaccineerd

Miranda vervolgt: "Twijfel je over vaccineren? Kijk voor betrouwbare informatie over de voor- en nadelen van vaccinatie op www.coronavaccinatie.nl. Of wil je alsnog een afspraak maken voor een vaccinatie? Bel dan naar 0800-7070."