Homepagina > Nieuws > GGD Brabant-Zuidoost hangt regenboogvlag uit

GGD Brabant-Zuidoost hangt regenboogvlag uit

12 oktober is het Coming Out Dag

12-10-2015

Maandag 12 oktober hangt GGD Brabant-Zuidoost de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. We doen dit samen met de gemeente Eindhoven, gemeente Helmond, het ministerie van OCW en Movisie De actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015.

Waar staat de regenboogvlag voor?
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Niet alleen een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich hiervoor in te zetten.

Het hele jaar door
De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement, maar de boodschap geldt het hele jaar door. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Individuen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT's te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig.